Gazete Vatan Logo
İtalya Kafasına koydu Napoli'yi şampiyon yapıp yeni takımıyla anlaşacak!

Kafasına koydu Napoli'yi şampiyon yapıp yeni takımıyla anlaşacak!

Fenerbahçe'den Napoli'ye transfer olan Güney Koreli stoper Kim Min Jae'nin yeni takımı belli oldu.

Kafasına koydu Napoli'yi şampiyon yapıp yeni takımıyla anlaşacak!

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe forması altında göstermiş olduğu performansla dünya devlerinin ilgi odağı olan Kim Min-Jae, aynı performansı sezon başında transfer olduğu Napoli'de de sürdürüyor. Güney Koreli oyuncu geçen sezon Süper Lig'de Fenerbahçe forması ile olağanüstü bir performans sergilemişti. Yaptığı hamlelerle ve gösterdiği yüksek verimlilikle taraftarın sevgisini kazanmıştı. Kim Min-Jae için yaz transfer sezonunda birçok kulüp Fenerbahçe'nin kapısını çalmıştı. Gelen teklifleri değerlendiren sarı-lacivertli kurmaylar, tecrübeli futbolcunun Napoli'ye transferini onaylamıştı. Rekor bir bonservis bedeli ile transfer olan Kim Min-Jae, yeni takımı Napoli'nin savunma hattının vazgeçilmez ismi oldu. Gösterdiği bu performansla tüm dikkatleri üzerine çeken Kim Min Jae'ye dev bir talip çıktı.

FENERBAHÇE'YE 18 MİLYON EURO KAZANDIRDI

2021 yazında Çin'in BJ Guoan takımından Fenerbahçe'ye 3 Milyon Euro'ya transfer oldu. Sarı-lacivertlilerle toplamda 40 maça çıkan 25 yaşındaki futbolcu sezonun tamamlanmasıyla birlikte transfer gündeminin en çok konuşulan ismi olmuştu. Adı Rennes ile de geçen Kim Min Jae, kararını Napoli'den yana kullanırken Fenerbahçe'ye 18 Milyon Euro kazandırdı.

İTALYA'DA AYIN OYUNCUSU

Haberin Devamı

Güney Koreli stoper, adaptasyon sürecini hızlıca geride bıraktı ve takımın en önemli oyuncularından biri olmayı başardı. Gösterdiği performansı ödülsüz kalmayan Kim Min-Jae, Seria A'da eylül ayının en iyi oyuncusu seçildi.

KİM MİN-JAE DEĞİŞMEZ İSİMLERDEN

Sezon başından Fenerbahçe’den transfer edilen Kim Min-Jae 6’sı Şampiyonlar Ligi, 13’ü Serie A olmak üzere 19 maçta forma giyerek takımın değişmez isimlerinden biri oldu. Savunmada verdiği mücadeleyle iyi performans sergileyen Güney Koreli oyuncu, ligde de 2 gole imza attı. Kim Min-Jae'nin güncel piyasa değeri 35 milyon euro olarak gösteriliyor.

SERBEST KALMA MADDESİ ÇEKİNCESİ

Katar’da düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası’nda da boy gösterecek olan yıldız stoperin göstereceği performansla Avrupa’nın dev kulüplerini cezbetmesine yüksek olasılık olarak bakılıyor. Napoli yönetimi, bu kulüplerden birinin Kim Min-Jae gibi komple bir merkez stoper için 45 milyon euroluk serbest kalma maddesini ödemesinden çekiniyor.

3 AYDA YENİ KONTRAT KARARI

Haberin Devamı

Bu nedenlerden dolayı harekete geçen İtalyan kulübü, Kim ile yeni kontrat çalışmalarına başladı. Yıldız stoperi elinde tutmak isteyen Napoli, Güney Koreli oyuncunun maaşına tatmin edici bir zam yapıp, serbest kalma maddesini yükseltmek veya tamamen kaldırmak istiyor. Napoli, Kim Min-Jae ile 27 Temmuz'da sözleşme imzalamıştı. Serbest kalma maddesi korkusundan dolayı İtalyanlar, bu sözleşmeden yaklaşık 3 ay sonra yeni bir kontrat için Kim'in kapısına dayandı. Dünya Kupası’ndan önce Kim’le anlaşmaya çalışan Napoli eğer başarılı olamazsa, dev turnuvanın hemen ardından yıldız stopere yeni bir kontrat sunacak.

PREMİER LİG DEVİ İLGİLENİYOR

Serie A ekiplerinden Napoli'de göstermiş olduğu performansla tüm dikkatleri üzerine çeken Kim Min Jae'ye dev talip çıktı. İtalyan basınına göre, gelecek sezondan itibaren 45 milyon Euro'ya serbest kalabilecek olan Min Jae için Tottenham bu parayı gözden çıkardığı öne sürüldü.

Kafasına koydu Napoliyi şampiyon yapıp yeni takımıyla anlaşacak

Haberin Devamı