Gazete Vatan Logo
İtalya Büyük bir erdem! "Herkesi sarsan bir alçakgönüllülük"

Büyük bir erdem! "Herkesi sarsan bir alçakgönüllülük"

Dün Udinese ile kritik bir maça çıkan Napoli'de Kim Min Jae'nin yaptığı hatadan sonra taraftarlarından özür dilemesi İtalyan basınında alkış topladı.

Büyük bir erdem! "Herkesi sarsan bir alçakgönüllülük"

Sezon başında Fenerbahçe'den Napoli'ye transfer olan Kim Min Jae hem transferi hem de yaptıklarıyla konuşulmaya devam ediyor. Güney Koreli stoperin dilediği özür geniş yankı uyandırdı.

FENERBAHÇE'YE 18 MİLYON EURO KAZANDIRDI

2021 yazında Çin'in BJ Guoan takımından Fenerbahçe'ye 3 Milyon Euro'ya transfer oldu. Sarı-lacivertlilerle toplamda 40 maça çıkan 25 yaşındaki futbolcu sezonun tamamlanmasıyla birlikte transfer gündeminin en çok konuşulan ismi olmuştu. Adı Rennes ile de geçen Kim Min Jae, kararını Napoli'den yana kullanırken Fenerbahçe'ye 18 Milyon Euro kazandırdı.

NAPOLİ'DEN OLAĞANÜSTÜ BAŞLANGIÇ

Serie A'da son şampiyonluğunu 1989-1990 yılında yaşayan Napoli, yeni sezona harika bir başlangıç yaparak beklentileri yükseltti. 15. haftası geride kalan Seria'da 13 galibiyet, 2 beraberlikle yoluna namağlup şekilde devam eden Napoli ligin zirvesinde yer alıyor. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool, Ajax ve Rangers ile aynı grupta yer alan İtalyan temsilcisi oynadığı 5 maçın tamamını kazanarak bu kulvarda da harika bir performans ortaya koydu. Son maçta Liverpool'a 2-0 mağlup olan Napoli lider olarak turladı.

Seria A'da ayın oyuncusu ödülünü aldı

Yeni takımı Napoli forması ile 14 Serie A, 6 da Şampiyonlar Ligi maçında sahaya çıkan Güney Koreli stoper, adaptasyon sürecini hızlıca geride bıraktı ve takımın en önemli oyuncularından biri olmayı başardı. Gösterdiği performansı ödülsüz kalmayan Kim Min Jae, Seria A'da eylül ayının en iyi oyuncusu seçildi.

KIM HATASI NEDENİYLE ÖZÜR DİLEDİ

Serie A'da lider konumda bulunan Napoli yoluna dolu dizgin devam ederken, bu hafta da Udinese'yi yenmeyi başardılar. Takımının yediği ikinci golde hatası olan Kim Min Jae, bıreysel hatasından dolayı karşılaşmanın ardından özür dilerken, bu hareketi bir anda Çizme'de konuşulan konu haline geldi. Güney Koreli futbolcunun kaptırdığı topta gelişen ani atakta Udinese Samardzic ile fileleri havalandırmış, bitime kısa bir süre kala farkı bire indiren gol ev sahibi ekibi sıkıntıya sokmuştu.

Haberin Devamı

Mavi-beyazlılar başka gol yemeden mücadeleyi noktalamayı başarıp karşılaşmadan galip ayrılsalar da Kim Min Jae yaptığı hatadan dolayı camiadan özür diledi. İtalyan basınında 25 yaşındaki oyuncunun bu davranışı için "Herkesi sarsan bir alçakgönüllülük. Futbol dünyasında bu tür olaylara nadiren tanık olunuyor, şimdi ise şu ana kadar İtalya liginin en iyi savunma oyuncusu olduğunu kanıtlayan birinden geliyor" ifadeleri kullanıldı.

KALPLERİ FETHETTİ

Kim Min Jae'nin kazandıkları maçta yaptığı hatadan dolayı özür dilemesi takımın taraftarların da kalbini kazandı. Napoli taraftarları Güney Koreli futbolcunun özür dilemesini büyük bir erdem olarak nitelendirerek oyuncuya olan hayranlıklarını dile getirdiler.

Haberin Devamı

SERBEST KALMA MADDESİ DÜŞÜNDÜRÜYOR

İtalyan Corriere dello Sport’un haberine göre Napoli, Kim Min-Jae konusunda bir korku yaşıyor. İtalyan basınına göre Kim’in sözleşmesindeki 50 milyon euroluk serbest kalma maddesi Napoli’yi korkutuyor. Katar’da düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası’nda da boy gösterecek olan yıldız stoperin göstereceği performansla Avrupa’nın dev kulüplerini cezbetmesine yüksek olasılık olarak bakılıyor. Napoli yönetimi, bu kulüplerden birinin Kim Min-Jae gibi komple bir merkez stoper için 50 milyon euroluk serbest kalma maddesini ödemesinden çekiniyor

Haberin Devamı

EN İYİ 10 STOPER ARASINDA

Dünya Kupası öncesi sarı-Lacivertli taraftarların sevgilisi olan Kim Min Jae, ünlü futbol dergisi four-four-two'ya göre dünyanın en iyi 10 stoperi arasında yer aldı. Listenin ilk sırasında Real Madrid'in yıldızı David Alaba yer alıyor. İkinci sırada PSG'nin Brezilyalı stoperi Marquinhos var. İngiltere Premier Ligi'nin dev ekiplerinden Manchester City'nin Portekizli savunma oyuncusu Ruben Dias da 3. basamakta kendisine yer buldu. Virgil van Dijk, Antonio Rudiger, Dayot Upamecano, Eder Militao, William Saliba ve Cristian Romero'nun da yer aldığı listede Napoli forması giyen Kim Min Jae 10. sırada yer aldı.

Büyük bir erdem Herkesi sarsan bir alçakgönüllülük