Gazete Vatan Logo
İngiltere Arsenal'de ikinci 'Mesut Özil' krizi

Arsenal'de ikinci 'Mesut Özil' krizi

Arsenal'de dün yıldız futbolcu Pierre Aubameyang'ın kadro dışı bırakılması Premier Lig ekibinde 'İkinci Mesut Özil' krizini yarattı.

Arsenal'de ikinci 'Mesut Özil' krizi

İngiltere’nin Arsenal kulübünde ortalık karıştı. Takımın yıldız ismi Pierre Aubameyang kadro dışında bırakılırken, kaptanlığı da elinden alındı. Daily Mirror gazetesi, kadro dışı bırakıldığı belirtilen oyuncunun durumunu, Mesut Özil’in kırmızı-beyazlılarda yaşadıklarına benzetti.

Disiplinsizlik ve bağlılık eksikliği

Disiplinsizlik gerekçesiyle geçtiğimiz haftadan yaptırımlara maruz kalmaya başlayan oyuncu bu hafta da kadroda düşünülmezken, teknik direktör Mikel Arteta yaptığı açıklamada kararın gerekçelerini ortaya koydu. İspanyol çalıştırıcı “Kulüp olarak aldığımız karar çok açık. Beklenen seviyede bağlılık göstermiyor” dedi.

Arteta, Mesut’u da kadro dışı bıraktı

Almanya Milli Takımı’yla dünya şampiyonu olan Mesut Özil, kulübü Arsenal’de kadro dışı bırakılmış; Aubameyang’ın yaşadıklarına benzer bir süreç, sonunda Fenerbahçe’ye transfer olmasıyla sonuçlanmıştı. İngiliz gazetesi de haberinde iki futbolcunun Londra ekibinde başlarına gelen benzerliği ön plana çıkardı.

‘Yeni Mesut Özil olmaya doğru’

Haberin Devamı

Teknik direktör Mikel Arteta döneminde Aubameyang gibi Mesut Özil’in de kadro dışı kaldığı hatırlatılarak “Aubameyang yeni Mesut Özil olmaya doğru gidiyor” ifadesiyle iki futbolcunun Arsenal’de içinden geçtikleri süreçler arasında paralellik kuruldu. (Skorer)

Arsenalde ikinci Mesut Özil krizi