Gazete Vatan Logo
Futbol Fred kaç maç ceza aldı? fred derbide oynayacak mı? Fenerbahçe'de Fred'in cezası ne kadar?

Fred kaç maç ceza aldı? fred derbide oynayacak mı? Fenerbahçe'de Fred'in cezası ne kadar?

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Fred'in cezası belli oldu. Kayserispor maçında hakem Zorbay Küçük'e küfür etmesi nedeniyle kırmızı kart gören Fred kaç maç ceza aldı? Öte yandn aynı maçta itirazdan dolayı ikinci sarı karttan oyun dışı kalan Mert Hakan Yandaş'ın da cezası açıklandı.

Fred kaç maç ceza aldı? fred derbide oynayacak mı? Fenerbahçe'de Fred'in cezası ne kadar?

Geçen hafta Kayserispor maçında kırmızı kart görmesiyle futbolun gündemine oturan Fenerbahçeli futbolcu Fred'in kaç maç ceza aldığı belli oldu.

PFDK’dan yapılan açıklamada ‘müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle’ Brezilyalı futbolcuya 3 resmi müsabakadan men ve 39 bin TL para cezası verildi.

Kurul ayrıca, aynı müsabakada kırmızı kart gören Mert Hakan Yandaş’ın ise ‘ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle’ çift sarı kart görmesinden dolayı yer almaması gereken müsabaka dışında ayrıca 2 resmi karşılaşmadan men ve 78 bin TL para cezası verildiğini duyurdu.

TFF'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

FENERBAHÇE A.Ş.’nin, 20.12.2023 tarihinde oynanan MONDİHOME KAYSERİSPOR - FENERBAHÇE A.Ş. Trendyol Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 112.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada FENERBAHÇE A.Ş.’nin, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 5. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 260.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan GÜNEY ÜST A ve B bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine,

Haberin Devamı

Aynı müsabakada FENERBAHÇE A.Ş. sporcusu FREDERICO RODRIGUES DE PAULA SANTOS ’un, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 3 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ve 39.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada FENERBAHÇE A.Ş. sporcusu MERT HAKAN YANDAŞ ’ın, ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle, çift sarı kart görmesinden dolayı yer almaması gereken müsabaka dışında ayrıca 2 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ve 78.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.