Gazete Vatan Logo
Futbol 'FIFA The Best' ödüllerinde Ronaldo'ya 16 yıl sonra büyük şok

'FIFA The Best' ödüllerinde Ronaldo'ya 16 yıl sonra büyük şok

Dünya futbolunun patronu FIFA'nın her yıl düzenlediği ödül töreni The Best, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen organizasyonla gerçekleşti. Düzenlenen törende FIFA, yılın en iyilerini açıklarken Cristiano Ronaldo detayı dikkat çekti.

'FIFA The Best' ödüllerinde Ronaldo'ya 16 yıl sonra büyük şok

1991 yılında verilmeye başlanan FIFA Dünyada Yılın Futbolcusu ödülünün devamı niteliğinde olan ve 2017 yılında verilmeye başlanan FIFA The Best ödülleri Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen organizasyonla gerçekleşti.

TANIDIK İSİMLER TÖRENDE

Ödül törenine ülkemizde forma giymiş dünyaca ünlü yıldızlar da katıldı. Galatasaray'ın unutulmaz isimlerinden Didier Drogba ve Wesley Sneijder törendeki yerlerini alırken Fenerbahçe'de oynamış efsane Brezilyalı futbolcu Roberto Carlos da organizasyonda yer aldı. Ayrıca futbol dünyasının unutulmaz efsaneleri de törene katıldılar.

ANCELOTTİ VE BENZEMA KATILMADI

Adaylar arasında yer alan Real Madrid'in tecrübeli teknik direktörü Carlo Ancelotti ve yıldız golcüsü Karim Benzema, düzenlenen ödül törenine katılmadı.

INFANTİNO'NUN AÇILIŞ KONUŞMASIYLA BAŞLADI

Törende ilk olarak FIFA başkanı Infantino konuşurken, daha sonra 29 Aralık 2022’de hayatını kaybeden Brezilyalı futbolcu Pele anısına hayatını anlatan kısa film izletildi. Brezilyalı futbolcu Ronaldo Nazario, Pele'nin eşi Marcia Cibele Aoki’ye saygı ödülünü takdim etti.

Haberin Devamı

İLK ÖDÜL MARY EARPS'A

Törenin ilk ödülünü Manchester United forması giyen Mary Earps aldı. Ann Katrin Berger ve Christiane Endler ile yarışan Mary Earps, en iyi kadın kaleci ödülünü kazandı.

DÜNYA KUPASI'NA DAMGA VURDU ÖDÜLÜNÜ ALDI

Arjantin ile Dünya Kupası'nı kazanan ve turnuvaya adeta damgasını vuran Emiliano Martinez ise Yassine Bounou ve Thibaut Courtois'yı geride bırakarak, yılın kalecisi ödülüne layık görüldü.

Emiliano Martinez ödülü kazanması sonrası şu açıklamalarda bulundu: "Eskiden bana rol modelimin kim olduğunu sorarlardı. Annem saatlerce ev temizlemeye giden birisi olduğu için annemi söylerdim. Babam ve mücadele eden herkes, benim hayattaki rol modellerimdir."

PUSKAS ÖDÜLÜ AMPUTE FUTBOLCU OLEKSY'NİN

FIFA Puskas Yılın En İyi Golü ödülünü, Polonyalı ampute futbolcu Marcin Oleksy kazandı. Oleksy'nin 6 Kasım 2022'de Warta Poznan - Stal Rzeszow maçında attığı gol en yılın en iyisi seçildi.

YILIN TEKNİK DİREKTÖRLERİ

FIFA Yılın Kadın Teknik Direktörü ödülünü, İngiltere Milli Takımı'nı çalıştıran Sarina Wiegman alırken, Arjantin'i Dünya Kupası'nda zafere taşıyan Lionel Scaloni de FIFA Yılın Erkek Teknik Direktörü ödülünün sahibi oldu.

Haberin Devamı

Carlo Ancelotti ve Pep Guardiola'yı geride bırakan Lionel Scaloni, duygularını şu sözlerle aktardı: "En güzel şey, insanını ve ülkeni mutlu etmektir. Paha biçilemez. Bu zafer onlar için."

RAKİBİNİN YARDIMINA KOŞMUŞTU

FIFA Yılın Fair-Play Ödülü, yerde kalan rakibine yardıma koşan Luka Lochoshvili'nin oldu. Cremonese forması giyen futbolcu, ödülünü alırken önemli olanın rakibinin hayatı olduğunun altını çizdi.

YILIN TARAFTARI ARJANTİN

FIFA Yılın En İyi Taraftarı Ödülü, Arjantin Milli Takımı taraftarlarının oldu. Arjantin'den dünyanın diğer ucu olan Katar'a gelen Arjantinli taraftarlar Messi'nin kupayı kazanmasına destek oldular. Özellikle her maçta sayı olarak diğer taraftarlara üstünlük kuran Güney Amerikalılar ödüle layık görüldüler.

YILIN 11'LERİ

Kadınlar Yılın 11'i: Endler, Bronze, Williamson, Renard, Leon, Alexia Putellas, Walsh, Oberdorf, Alex Morgan, Mead, Sam Kerr.

Haberin Devamı

Erkekler Yılın 11'i: Thibaut Courtois, Achraf Hakimi, Joao Cancelo, Virgil van Dijk, Kevin De Bruyne, Luka Modric, Casemiro, Lionel Messi, Kylian Mbappe, Karim Benzema, Erling Haaland

RONALDO İÇİN 2007'DEN BU YANA BİR İLK

Manchester United'dan ayrılmasının ardından Al-Nassr'a transfer olan Cristiano Ronaldo, 2007'den bu yana ilk kez yılın ilk 11'ine seçilmedi.

YILIN EN İYİ KADIN FUTBOLCUSU PUTELLAS

FIFA The Best Yılın En İyi Kadın Futbolcusu Barcelona'nın yıldızı Alexia Putellas seçildi. Üst üste iki kez Ballon d'Or kazanmayı başaran Putellas, üst üste iki The Best Yılın Kadın Futbolcusu ödülünü de kazanmasının ardından "Dürüst olmak gerekirse, gerçekten söyleyecek bir şey hazırlamadım. Bana oy veren herkese teşekkür etmek istiyorum." sözlerini dile getirdi.

YILIN EN İYİSİ MESSİ

Yılın en iyi oyuncusunun belli olduğu ödülde ise Lionel Messi, Kylian Mbappe ve Karim Benzema ile yarıştı. 2022 Dünya Kupası'nda gösterdiği performansla Arjantin'in kupayı kazanmasında başrolde yer alan Lionel Messi ödülün sahibi oldu.

Haberin Devamı