Gazete Vatan Logo
Futbol Fenerbahçe kupada çok rahat! Batshuayi coştu

Fenerbahçe kupada çok rahat! Batshuayi coştu

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur maçında Fenerbahçe, sahasında karşılaştığı Adanaspor’u 6-0 mağlup ederek adını son 16'ya yazdırdı.

Fenerbahçe kupada çok rahat! Batshuayi coştu

Ziraat Türkiye Kupası 5’inci Tur’unda Fenerbahçe, 1’inci Lig ekibi Adanaspor’u 6-0 yenerek Son 16 Turu’na yükseldi.

Müsabakaya 11’de başlayan Michy Batshuayi, galibiyette önemli rol oynadı. Başarılı forvet, 39, 50, 68 ve 71. dakikalarda fileleri havalandırdı. Bu sezon Süper Lig’de 4 golü bulunan Batshuayi, Avrupa Konferans Ligi’nde ise 5 gole imza attı. Belçikalı oyuncu, bugünkü gollerle bu sezonki 13. golüne ulaştı.

Michy Batshuayi, Adanaspor maçında 90 dakika sahada kalırken, Fenerbahçe tarihinde bir maçta 4 gole imza atan futbolcular arasına girdi.

Bu sezon sahasında başarılı bir grafik sergileyen Fenerbahçe, iç sahada 17. maçına çıktı. Trendyol Süper Lig’de 53 puanla lider durumda olan sarı-lacivertliler, Kadıköy’de 10 lig maçında 8 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 25 puan topladı. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde ise kayıp yaşamadı. Elemeler ve grup aşamasında oynadığı 6 mücadeleden de sahadan galibiyetle ayrıldı. Hücumdaki verimliliğini istatistiklere de yansıtan Kanarya, 10 lig maçında 33 gol, Avrupa Konferans Ligi’nde ise rakip filelere 23 gol gönderdi.

Haberin Devamı

Öte yandan Fenerbahçe, Kadıköy’de oynadığı 17 resmi maçın 16’sında gol sevinci yaşadı.

Mücadeleye 11’de başlayan Lincoln Henrique, 315 gün sonra sarı-lacivertli formayı giydi. Yaşadığı sakatlık sonrası uzun süre takımdan ayrı kalan 25 yaşındaki futbolcu, ilk maçında başarılı bir performans sergiledi. Müsabakanın 29. dakikasında takımını 1-0 öne geçiren golü kaydeden Lincoln, 39. dakikada ise Michy Batshuayi’ye gol pası verdi.

Lincoln, Adanaspor maçının 83. dakikasında yerini Ahmet Necat Aydın’a bıraktı.

Sarı-lacivertlilerin teknik direktörü İsmail Kartal, rotasyonlu kadroyla mücadeleye başlarken genç oyunculara da şans verdi. 18 yaşındaki Efekan Karayazı, 64. dakikada tecrübeli defans Leonardo Bonucci’nin yerine oyuna dahil oldu. Efekan kalan bölümde orta sahada görev yaparken, Krunic stoper bölgesine geçti.

Müsabakada iyi bir performans sergileyen Lincoln Henrique ise 83. dakikada yerini Ahmet Necat Aydın’a bıraktı.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertlilerin U19 takımında forma giyen genç oyuncular, ilk kez A takım forması giydi.