Gazete Vatan Logo
Futbol Dünya Kupası'nda ABD'yi 3-1 yenen Hollanda ilk çeyrek finalist oldu

Dünya Kupası'nda ABD'yi 3-1 yenen Hollanda ilk çeyrek finalist oldu

2022 Dünya Kupası Son 16 Turu ilk maçında Hollanda, ABD'yi 3-1 mağlup etti ve çeyrek finale yükseldi. Hollanda'da Denzel Dumfries, attığı 1 gol ve yaptığı 2 asistle galibiyeti getiren isimlerin başında geldi. Hollanda, Arjantin-Avustralya maçının galibiyle çeyrek finalde karşılaşacak.

Dünya Kupası'nda ABD'yi 3-1 yenen Hollanda ilk çeyrek finalist oldu

Uluslararası Khalifa Stadı'nda oynanan ve Brezilyalı hakem Wilton Sampaio'nun yönettiği maçı 3-1 kazanan Hollanda, çeyrek finale yükseldi. Avrupa devi, Arjantin-Avustralya eşleşmesinin galibiyle 9 Aralık'taki çeyrek finalde kapışacak.

3. dakikada maçın ilk tehlikeli atağı ABD'den geldi. McKennie'nin ara pasına hareketlenen ve savunma arkasına koşu yapan Pulusic, karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı. Yerden giden topu Noppert son anda çelmeyi başardı.

10. dakikada Dumfries'in sağ kanattan çevirdiği topa ceza sahası içerisinde düzgün bir vuruş yapan Depay, Turner'ı avladı ve takımını öne geçirdi. 1-0

43. dakikada Blind'den seken topu önünde bulan Weah, Hollanda kalesine çok sert bir şut gönderdi. Kaleci Noppert, son anda topu çeldi.

44. dakikada sağ kulvarı çok etkili kullanan Dest, ceza sahasına katetti ve şutunu attı, top Hollanda savunmasından döndü.

45+1. dakikada Klaassen'in pasında sağ kanatta topla buluşan Dumfries, yerden sert bir top çıkardı. Ceza sahasında topun gelişine düzgün bir vuruş yapan Blind, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 2-0

Haberin Devamı

49. dakikada ABD'nin Christian Pulisic ile sağ kanattan kullandığı kornerde Weston McKennie'nin kafayla indirdiği topa Tim Ream'in vuruşu Andries Noppert'i de geçerek kaleye giderken çizgideki Cody Gakpo, topu uzaklaştırdı.

50. dakikada Dumfries'in sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği topta Zimmerman'ın ters vuruşunda top kaleye yöneldi, Turner son anda kontrolü sağladı.

53. dakikada Giovanni Reyna'nın sol kanattan çevirdiği topu ceza sahası çizgisinde kontrol eden Weston McKennie'nin şutunda top üstten auta çıktı.

71. dakikada Teun Koopmeiners'in ceza sahası dışından attığı şutta top kaleci Turner'dan döndü. Seken topa ceza sahası içerisinde kafa vuruşu yapan Depay da Turner'ı geçemedi.

76. dakikada ABD, farkı 1'e indirdi. Pulusic'in sağ çaprazdan içeri çevirdiği topa zor da olsa dokunan Haji Wright, meşin yuvarlağı ağlara göndermeyi başardı.

81. dakikada ABD gol ararken Hollanda farkı yeniden 2'ye çıkardı. Sol kanatta De Jong'un pasıyla topla buluşan Blind, arka direğe ortasını yaptı. Bomboş durumda olan Dumfries, kaleye yakın mesafeden yaptığı vuruşta topu ağlara gönderdi.

Haberin Devamı

Karşılaşma Hollanda'nın 3-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

Hollanda: Noppert,Blind, Aké, Van Dijk, Timber, Dumfries, Frenkie De Jong, De Roon, Klaassen, Gakpo, Depay.

ABD: Turner, Robinson, Ream, Zimmerman, Dest, Musah, Adams, McKennie, Pulisic, Ferreira, Weah.

Dünya Kupasında ABDyi 3-1 yenen Hollanda ilk çeyrek finalist oldu