Gazete Vatan Logo
Futbol Alanyaspor Teknik Direktörü Francesco Farioli Linkedln’den iş ilanı verdi! Scout ve maç analisti alacak! Scout nedir, nasıl olunur?

Alanyaspor Teknik Direktörü Francesco Farioli Linkedln’den iş ilanı verdi! Scout ve maç analisti alacak! Scout nedir, nasıl olunur?

Alanyaspor Teknik Direktörü’nden iş ilanı! İtalyan teknik adam Francesco Farioli maç analisti ve scout görevleri için iş ilanı açtı. Pek çok kişi de Scout’un ne demek olduğunu ve ne iş yaptığını araştırıyor. Peki, Scout nedir, nasıl olunur? Scout ne iş yapar? Scout ne yapar? İşte merak edilenler…

Alanyaspor Teknik Direktörü Francesco Farioli Linkedln’den iş ilanı verdi! Scout ve maç analisti alacak! Scout nedir, nasıl olunur?

Alanyaspor’un genç teknik direktörü Francesco Farioli teknik ekine dahil etmek için maç analizi ve scout görevleri için personel alacak. inkedIn hesabından paylaştığı ilanda kendi ekibi için bir maç analisti ve bir scout aradığını duyuran İtalyan teknik adamın bu hamlesi sosyal medyada gündem oldu.

SCOUT NEDİR? SCOUT NE İŞ YAPAR?

Scout profesyonel sporcu takibi anlamına geliyor. Spor camiasında bu terim ‘keşfe çıkmak’, ’yetenek avcılığı’ anlamlarında kullanılıyor. Scout, bir futbol kulübünün, oyuncuları veya takımları izlemek için maçlara katılan ve antrenörlere veya menajere geri bildirimde bulunmak için bilgi toplayan çalışandır. Scout olası imzaları, gelecekteki rakipleri veya başka bir takımda kiralık olan oyuncuları izleyebilir.

SCOUT NE YAPAR?

Yetenek avcıları, oyuncuları veya takımı değerlendirir ve bulgularını kulüpteki diğer kişilere iletirler. Bu kişiler, oyuncularda kişilik gibi istatistiksel analizle görülemeyen şeyleri tespit eder. Teknik direktör için önemli bir görevi olan scoutlar genelde maçları özetleyerek menajer veya antrenörlere zaman kazandırma görevini üstlenirler.

Haberin Devamı

SCOUT NASIL OLUNUR?

Yurt dışında Scout olmak için kurslar bulunuyor. Genelde çevrimiçi olan bu kurslar bir scoutun sorumluluklarını ve herhangi bir yaştaki bir oyuncunun geleceği ile ilgili ön görüde bulunma yönünün nasıl geliştirileceğini anlamaya yardımcı olur. Ayrıca maç raporlama, ilişkilerin nasıl kurulacağı ve geliştirileceği ve hem performansın hem de potansiyelin nasıl analiz edileceğine ilişkin eğitim verilir. Kurs, profesyonel oyunda oyuncuları işe almak için gereken bilgi, anlayış ve becerilere odaklanır. İşe alım karar verme ve departman yönetiminde sofistike keşif stratejileri ve becerileri öğretir.