Gazete Vatan Logo
Futbol Florya'da 12 yolcu!

Florya'da 12 yolcu!

Terim tasfiyeye başladı, Galatasaray, şimdiden 12 futbolcuyla yollarını ayırdı veya kiraya verdi

Florya'da 12 yolcu!

Riera, Baros, Serkan ve Mehmet'i henüz gönderemeyen Galatasaray, şimdiden 12 futbolcuyla yollarını ayırdı veya kiraya verdi

Sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edebilecek kaliteli bir kadro kurmak adına geçtiğimiz sezon olduğu gibi 'yeniden yapılanma' hamlesi gerçekleştiriyor. Şu ana kadar Hamit, Dany, Umut, Burak ve Amrabat'ı transfer yapan Cimbom'da ilk olarak mukaveleleri biten kaptan Ayhan Akman, Servet Çetin ve kaleci Aykut Erçetin'e teşekkür edildi.

Daha sonra kadrodaki oyuncu sayısını düşürmek için harekete geçildi. Hayal kırıklığı yaşatan Rumen golcü Bogdan Stancu, 2.5 milyon euro karşılığında Orduspor'un yolunu tuttu. Premier Lig temsilcisi West Ham United tarafından denenen Kazım'ın da gelecek sezon Florya'da olmayacağı kesinleşti.

Gençler de nasibini aldı

Tecrübeli isimlerle birer birer yollar ayrılırken, büyük çaplı revizyondan en çok genç oyuncular etkilendi. Sözleşmesi uzatılmayan Erhan Şentürk, Çaykur Rizespor ile sözleşme imzaladı. 20 yaşındaki Bilal Özhan, kiralık olarak Kayseri Şekerspor ile anlaşmaya vardı. Geçtiğimiz sezonu Karşıyaka ve Giresunspor'da kiralık olarak geçiren Serdar Eylik, Kayseri Erciyesspor'a gitti.

Kaleci Emirhan Ergün, 2. Lig takımlarından Bandırmaspor'a 3 yıllık imza attı. Genç stoper Ahmet Kesim'i bir yıllığına kiralayan Spor Toto 3. Lig takımlarından Aydınspor 1923, 22 yaşındaki forvet Fatih Sercan Ekinci'yle de prensipte anlaştı.

Pino 100 bin euroya gitti

Monaco'dan Temmuz 2010'da 3 milyon euroya transfer edilen Juan Pablo Pino, 100 bin euro gibi düşük bir bonservis bedeli karşılığında Mersin idman Yurdu'na transfer oldu. Teknik direktör Fatih Terim'in kadroda düşünmediği Kolombiyalı futbolcu, geçtiğimiz sezon Suudi Arabistan'ı Al Nassr takımına kiralanmış, ancak orada da tutunamamıştı.

Yolcular 18'e çıkabilir

Hem yüksek maliyetleri hem de yabancı sayısını düşürmek için Baros ve Riera'dan kurtulmanın planlarını yapan Cimbom, Serkan Kurtuluş ve Mehmet Batdal'dan kulüp bulmasını şstedi. Ayrıca kiralık oynadığı Samsunspor'da beklentileri karşılayamayan Anıl Dilaver'in gönderilmesi, genç futbolcu Mertan Caner Öztürk'ün de kiralaması bekleniyor. (Hürriyet)

Haberin Devamı