Gazete Vatan Logo
Futbol Finale Fransız kaldık!

Finale Fransız kaldık!

A Milli Bayan Basketbol Takımı, Fransa’da düzenlenen 2013 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda yarı finalde ev sahibine 49-57 mağlup olması sonucu elendi.

Finale Fransız kaldık!

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’na galibiyetlerle iyi başlayan millilerimiz yarı finalde eşleştiği ev sahibi Fransa karşısında sahadan 57-49 mağlup ayrıldı. Ay-yıldızlılar final şansını kaybederken bronz madalya için yarın 16.00’da Sırbistan karşısına çıkacağız.

Tüm turnuva boyunca sürdürdüğü mükemmel savunmayı Fransa karşısında da ortaya koyan millilerimiz hücumda skor üretmekte zorlanınca maç boyunca Fransa’ya hiç üstünlük sağlayamadı!

Maça 8-0’lık skorla üstün başlayan Fransa fiziksel avantajını iyi kullandığı gibi evsahibi avantajını da iyi kullandı. İlk çeyreğin bitiminde 22-11’lik sayı farkını bulan Fransızlar, buldukları dış atışlarla farkı korurken yaptıkları sert savunma ve guardlara yapılan top aldırmama savunmsıyla takımımızın hücum düzenini bozdular.

RAKİP SIRBİSTAN

İlk devreyi 31-23 geride kapatan millilerimiz 3. ve son çeyrekte Esmeral (20), Nevriye (13) ve Birsel(9)’in müthiş oyunu ve sayılarıyla farkı eritip maça ortak oldular (49-51). Ancak millilerimiz Gruda ve Gomis’in bulduğu sayılara engel olamayınca aradaki fark yeniden açıldı ve 57-49’la sahadan yenik ayrıldık.

Yarı finaldeki diğer eşleşmede Sırbistan’ı mağlup eden İspanya finalde Fransa ile eşleşirken, Millilerimiz bronz madalya için Pazar günü saat 16.00’da Sırbistan karşısına çıkacak.

Haberin Devamı