Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Final-Four'a 1 maç kaldı

Final-Four'a 1 maç kaldı

THY Avrupa Ligi çeyrek final ikinci maçında Fenerbahçe, Ülker Arena'da Real Madrid'i 100-78 yenerek seride 2-0 öne geçti.

Final-Four'a 1 maç kaldı

İLK maçta hücumda tutuk başlayan FBahçe, bu maçta adeta yağmur olup yağarak başladı. Yine iyi savunma ile Madrid’i potadan uzak tutan temsilcimiz ilk 5 dakika içinde özellikle Datome’nin katkısıyla farkı 13 sayıya çıkarmayı başardı. Madrid’in geçiş hücumlarının önüne geçerek sayı bulmasını engelleyen ve ilk çeyrek 5 top kaybı yaptıran sarı-lacivertliler, 10 ribaund aldığı ilk çeyrekte 27 sayı bularak maç başı itibarıyla ritmi belirleyen taraf oldu.
TARAFTARIN da etkisiyle, 2. çeyrekte topu daha da iyi paylaşarak kolay sayılar bulmaya devam eden F.Bahçe, yaptığı adam değişmeli savunmanın meyvelerini toplarken Ekpe’nin blokları da iyi savunmanın kreması oldu. Kalinic’in de performansı tıpkı ilk maçta olduğu gibi çok kritikti. Sezon boyunca inişli çıkışlı performansıyla kafalardaki soru işaretlerini silemeyen Sırp oyuncu, bu seride, zaman zaman 5 numara oynadığı maçlarda, deyim yerindeyse kendini buldu. Bununla beraber ilk devre temsilcimizin bulduğu 54 sayının 26’sı Ekpe ve Bogdanovic’ten geldi.(54-29)
DOMİNASYONUNU 3. periyotta da sürdüren ve akıcılığından taviz vermeyen F.Bahçe, tehlikenin az da olsa yaklaştığı ve farkın 20 sayının altına indiği dönemde Datome’nin kritik iki 3’lüğü ile aranın kapanmasına izin vermedi. Savunmasında da en ufak bir aksaklığa göz yummayan Obradovic, 30’lu farklara rağmen takımının konsantrasyonunun azalmasına izin vermedi. Böylece temsilcimiz atmosferin de desteği ile 100 sayı bularak müthiş bir galibiyete imza attı.
BURADA YENİLMEYİZ
ŞİMDİ kaldı yalnızca bir galibiyet! Son şampiyonu muhakkak evinde çok daha farklı bir motivasyonla oynayacaktır ancak TOP 16’da evinde 3 maç kaybetmiş Real Madrid’i orada yenmek, agresif savunmamızla ve özgüvenli oyunumuzla hiç de zor değil. Ancak en kötü senaryoda dahi, dün akşam Ülker Arena’daki atmosfer 20 maçtır evinde kaybetmeyen F.Bahçe’nin “Bu takım Ataşehir’de kaybetmez” mesajını yine net bir şekilde verdi. Haydi F.Bahçe! Final-Four yalnızca bir galibiyet uzaklıkta.

Haberin Devamı