Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Final 4'un hırsını çıkardı

Final 4'un hırsını çıkardı

Türkiye Basketbol Ligi playoff ilk maçında Fenerbahçe Ülker, Galatasaray Liv Hospital'ı konuk etti.

Final 4'un hırsını çıkardı

Seyircisi önünde çıktığı maçta G.Saray’a karşı ezici bir üstünlük kuran F.Bahçe TBL play-off çeyrek final serisi ilk maçını kazanıp son 4 için avantajı ele geçirdi

P LAY-off çeyrek final eşleşmesinde F.Bahçe Ülker, zar zor son 8’e kalmış, dertleri derya olmuş G.Saray Liv Hospital karşısında favoriydi. Ancak Ergin Ataman, takımı olarak sarı-kırmızılıların bu kadar kötü savunma yapması bana göre beklenmedik bir durumdu.
MAÇA tıpkı Real Madrid karşısında olduğu gibi Goudelock-Zoric ikilisiyle hücumda etkili başladı sarı-lacivertliler. Savunmada varlık gösteremeyen konuk ekip Sinan, Micov ve Erceg’den gelen sayılarla skora tutunmaya çalışsa da sarı-lacivertliler, benchten gelen oyuncularıyla ilk çeyreği 29-16 önde kapattı.
SAVUNMADA oldukça etkisiz olan konuk ekip, yalnız Young’la rotasyonu oldukça geniş F.Bahçe uzunlarına karºı çemberini koruyamadı. Zoric, Semih, Vesely’nin art arda sayılarıyla fark açıldı. Dış şutlarla skora tutunmaya çalışan sarı-kırmızılılar, istediği yüzdeyi bulamayınca oyundan düşmesi kaçınılmaz oldu.
FARKLA birlikte özgüveni artan ev sahibi, maçın ilk yarısını 52-35 önde tamamladı. Sarı-kırmızılıların geri dönmek adına yapması muhtemel hamleler de F.Bahçe’nin dış şutlarla bulduğu sayılar neticesinde ‘muhtemel’ olmaktan öteye gidemedi.
İKİNCİ yarıda da her anlamda üstün taraf olan ev sahibi ekip, oldukça rahat bir galibiyetle rakip potaya 93 sayı bırakarak, 26 sayı farkla sahadan galip ayrıldı ve seride durumu 1-0 yaptı.
ABDİ İpekçi’deki ikinci maç öncesi G.Saray’ın daha farklı bir basketbol ortaya koymak isteyeceği aşikâr. Aksi taktirde Semih’in bile iki maç üst üste (CSKA ve GS) iyi oynadığı, Final Four’dan tam motivasyonla dönmüş, derin kadrolu rakibine karşı varlık göstermesi pek mümkün görünmüyor...
Kaf-Kaf yolu yarıladı
PINAR Karşıyaka sahasında müthiş heyecana sahne olan maçta, Banvit’i 87-79’luk skorla mağlup ederek seride durumu 1-0’a getirdi. Kaf-Kaf’ta Palacios 19, Dixon ve Strawberry de 15’er sayıyla galibiyette önemli rol oynadılar. Seride 2 galibiyete ulaşan takım tur atlayacak.

Haberin Devamı