Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Feyenoord'da kan kaybı

Feyenoord'da kan kaybı

Zorlu mücadele öncesi siyah beyazlılar umutlu...

Feyenoord'da kan kaybı

Beşiktaş'ın, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında yarın karşılaşacağı Feyenoord, geçen sezon Hollanda Birinci Futbol Ligi'ni (Eredivisie) ikinci sırada tamamladı.

Takımdan ayrılan teknik direktör Ronald Koeman yönetiminde geçen sezon ligi 67 puanla Ajax'ın 4 puan gerisinde ikinci sırada bitiren Feyenoord, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turundan katılma hakkı elde etti.

Geçen sezon Hollanda Kupası'na çeyrek finalde veda eden Rotterdam ekibi, Avrupa kupalarına ise erken havlu attı. Hollanda temsilcisi, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Rusya'nın Kuban takımına iki maçta da yenilerek elenmekten kurtulamadı.

Kan kaybı yaşadı

Feyenoord'da teknik direktör Ronald Koeman ile takımın en golcü futbolcusu İtalyan Graziano Pelle, yeni sezon öncesi İngiltere'nin Southampton ekibi ile anlaştı.

Üç sezon boyunca görev yaptığı Feyenoord'u orta sıralardan kurtararak tekrar şampiyonluğa oynar bir hale getiren Koeman, takımdan ayrılarak İngiltere Premier Lig ekibi Southampton'ın başına geçti. Feyenoord'da Koeman'ın yerine teknik direktörlük koltuğuna, 51 yaşındaki bir başka Hollandalı çalıştırıcı Fred Rutten oturdu.

Haberin Devamı

Geçen sezon forma giydiği 33 maçta 26 gol kaydeden Pelle, Feyenoord'un oyuncu havuzunda yaşadığı en önemli kayıp olarak dikkati çekiyor. Pelle'nin ardından gol yollarında en fazla katkı sağlayan isimler Jean-Paul Boetius ve Lex Immers ise takımdaki yerini koruyor. 20 yaşındaki Boetius geçen sezon 11 gol kaydederken, 28 yaşındaki Immers 12 gol buldu.

Hollanda temsilcisinin diğer önemli kayıpları da savunmada görev yapan milli oyuncular Bruno Martins Indi, Daryl Janmaat ve Stefan de Vrij olarak göze çarpıyor. 2014 FIFA Dünya Kupası'nda üçüncü olan Hollanda Milli Takımı'nın da kadrosunda yer alan Martins Indi Portekiz'in Porto, Janmaat, İngiltere'nin Newcastle United, De Vrij ise İtalya'nın Lazio takımına transfer oldu.

Rotterdam ekibi, teknik direktörü ve as oyuncularını kaybettiği sezonun ardından Danimarka'nın Bröndby takımından savunmacı Khalid Boulahrouz'u ve altyapıdan Lucas Woudenberg, Wessel Dammers, Rick Karsdorp, Rodny Lopes Cabral ile Warner Hahn'ı takıma dahili etti.

Haberin Devamı