Gazete Vatan Logo
Futbol Fener'in 2. Pendik hezimeti

Fener'in 2. Pendik hezimeti

F.Bahçe, 9 yıl önce Türkiye Kupası’nda elendiği İkinci Lig temsilcisine dün de ‘özel maçta’ 1-0 yenildi.

Pendik, F.Bahçe’ye ‘özel’ şaka yaptı

F.Bahçe, 9 yıl önce Türkiye Kupası’nda elendiği İkinci Lig temsilcisine dün de ‘özel maçta’ 1-0 yenildi. Yeni transfer Maldonado ilk kez sarı-lacivertli formayı giydi

14 Aralık 1999 tarihinde Türkiye Kupası’nda Pendik’e 2-1 yenilen ve büyük şokla kupadan elenen F.Bahçe, 9 yıllık aranın ardından dün oynadığı hazırlık maçını da 1-0 kaybetti. Kanarya, Oftaş maçı öncesi yeni transfer Maldonado ve sakat futbolcular için alınan Pendikspor hazırlık karşılaşmasında yedek ağırlıklı takımla çıktı ama tat vermedi. Maça Serdar-Önder, Yasin, Can, Vederson-Ali Bilgin, Deniz, Maldonado, Gürhan-Kemal-Colin Kazım 11’yle başlayan sarı-lacivertliler gol yollarında 90 dakika boyuncu sıkıntı çekti. İlk yarıda kanatlardan etkili olmaya çalışan F.Bahçe’de Kazım ve Ali Bilgin pozisyonları değerlendiremedi. 2. yarıda Pendikspor daha ataktı. F.Bahçe’nin ağır defansının arasına atılan ara toplarla sonuca gitmek isteyen konuk ekip 4 önemli fırsatı değerlendiremedi. Ama 84’te kornerden gelen topa kafasını sokan Mehmet Narin, F.Bahçe’ye ’İkinci Pendik faciası’nı yaşattı.

Garanti oynadı, tek bir çalım attı

PENDİK maçında tüm gözler F.Bahçe’nin yeni transferi Maldonado’nun üzerindeydi. Bir anlamda bu maç onun için alınmıştı. Maldonado maçı tek çalımla bitirdi, stiliyle Murat Yakın’ı hatırlattı. Riski sevmiyor, çalımı da. Hep yana tek pas yapıyor. Orta sahada tam bir kesici. Ancak belki de kondisyon açığından dolayı biraz ağır. Defans hücumda kornere çıktığında son adam olarak nöbet tutuyor. Alex’in dediği gibi Türkiye’de onun stilinde bir futbolcu yok. Yıllar önce Murat Yakın’da gördüğümüz özelliklerin aynısı, saçları dahil Maldonado’da mevcut.



Haberin Devamı