Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Fenerbahçe'den muhteşem dönüş

Fenerbahçe'den muhteşem dönüş

Sarı-lacivertliler final serisinin ilk maçında Anadolu Efes'i devirdi:

Fenerbahçe'den muhteşem dönüş

İkinci yarının başında bir ara 12 sayı geri düşen Kanarya daha sonra toparlanmayı başardı ve Efes’i deplasmanda yenip 1-0 öne geçti. Udoh 18 sayı, Dixon 17 sayı, Datome de 11 sayı,10 ribauntla yıldızlaştı.

Final serisinin ilk maçına 1. dakikada istenmeyen tezahürat dolayısıyla yapılan anons ile başladık. Yeni sezon başlarken Türkiye Basketbol Federasyonu net, keskin ve adil uygulamalarla bu konuyu çözmeli.
A.EFES oyuna topa baskı yaparak, pick and roll savunması için hazırladıkları ikili sıkıştırma başarılı olunca özgüvenleri arttı. Bu tamamı ile Ahmet Çakı takımına olumlu katkısıydı. Devre sonu yapmaya başladıkları baskılı savunmayla F.Bahçe kendine geldi.
2. devrenin son 5 dakikasında Melih ve Dixon’ın ateşleyici performansıyla yakalanan 9-0 ve 9-2’lik iki seri ile F.Bahçe son çeyreğe 57-58 önde girdi. A.Efes, Ahmet Çakı’yla pozitif bir değişim geçirse de maç sonu kabusundan yine kurtulamadılar. Rakibin geriden gelip öne geçtiği anlarda hücumda düzenlerini terk ettiler ve kötü şut seçimleriyle geri düştüler. Sakat olan Diebler’ın yokluğunu çok hisseden A.Efes, yakın skorlu maç sonlarında daha akıllı oynamaya başlarlarsa ibreyi kendilerine çevirebilirler.
BİTMEYEN 1 DAKİKA
TAKTİK fauller başlamadan F.Bahçe’nin serbest atış skorunun %33 olan 24 sayısını bulması ve üçlük şutlarda Anadolu Efes’in 5/20, misafir takımın 8/15 yüzde ile oynaması maçın önemli istatistikleriydi.
SON 51 saniyede 3 top kaybı yapsa da sarı-lacivertliler adam değişmeli taktiği ve savunmada farklı hücumda farklı oyuncuları oynatarak sertlikten vazgeçmemesinin ödülünü kazanarak aldı. Son anlarda hakemlerin emin olmadığı pozisyonları monitörden izleyip karar vermeleri (Euroleague Final Four sırasında yayıncı kuruluş eleştirmiş olsa da) Obradovic’in de belirttiği gibi kesinlik doğruydu. Güzel bir serisi başladı, beraberce keyfini çıkaralım.

Haberin Devamı