Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Fenerbahçe 3. oldu

Fenerbahçe 3. oldu

CEV Denizbank Şampiyonlar Ligi Final Four üçüncülük maçını Dinamo Kazan'ı 3-1 yenen c kazandı.

Fenerbahçe 3. oldu

İtalya'nın Montichiari kentinde düzenlenen organizasyonda Rus ekibi Dinamo Kazan ile Fenerbahçe üçüncülük mücadelesi verdi. Pala George'da TSİ 15.30'da başlayan karşılaşmayı 3-1'lik skorla Dinamo Kazan'ı yenen Fenerbahçe Grundig aldı. Alınan bu sonuçla Fenerbahçe Grundig, bronz madalyanın sahibi oldu. Sarı-lacivertli ekip, 2012 yılındaki Şampiyonlar Ligi'nde kupayı almıştı.

Dinamo Kazan ile mücadele eden Fenerbahçe Grundig, maça etkin başlayamadı. Karşılıklı sayılar ile başlanan müsabakada ilk teknik molaya 8-7 Fenerbahçe Grundig'in üstünlüğü ile girildi. Sarı lacivertli ekip, teknik molanın ardından oyunun kontrolünü Dinamo Kazan'a kaptırdı. İkinci teknik molaya 16-13 üstünlükle giren Rus ekibi, genç oyuncuları ile oyunda mücadele eden Fenerbahçe Grundig'i ilk sette 25-20 mağlup etti: 1-0.

İkinci sete etkili başlayan Fenerbahçe Grundig, ilk teknik molaya 8-6, ikinci teknik molayı 16-8 önde kapattı. Dinamo Kazan karşısında üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe Grundig, seti 25-10 aldı: 1-1.

Üçüncü setteki servislerle oyunu bırakmayan Fenerbahçe Grundig, Eda ve Polen'in oyundaki etkisi ile ilk teknik molaya 8-5, ikinci teknik molaya ise 16-12 önde girdi. Rakibi karşısındaki üstün oyununu sürdüren sarı-lacivertli ekip seti 25-18 aldı: 1-2.

Haberin Devamı

İyi oyununu dördüncü sette de sürdüren sarı-lacivertli ekip, rakibini yaptığı ikili aktif bloklarla durdurmasını bildi. İlk teknik molaya 8-6, ikinci teknik molaya da 16-10 önde giren Fenerbahçe Grundig, daha sonra bulduğu sayılarla seti 25-17 önde tamamladı: 1-3.

Salon: Pala George

Hakemler: Arturo Di Giacomo (Belçika), Martin Hudik (Çek Cumhuriyeti)

Dinamo Kazan: Yureva, Matienko, Del Core, Malkova, Isaeva, Nikoleva, Kuzyakina, Melnikova, Ezhova, Borodakova, Ulanova

Fenerbahçe Grundig: Dicle Nur Babat, Mihajlovic, Kim, Eda Erdem Dündar, Skorupa, Meliha İsmailoğlu, Merve Dalbeler, Şeyma Ercan, Ezgi Dilik, Polen Uslupehlivan, Bosetti,

Setler: 25-20, 10-25, 18-25, 17-25