Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe F.Bahçe'nin son kurbanı

F.Bahçe'nin son kurbanı

Lokomotiv Kuban karşısında 3. çeyrek sonunda 60-51 geride olan sarı-lacivertliler son 10 dakikada bulduğu 34 sayıyla Rus ekibini 6 farkla yendi.

F.Bahçe'nin son kurbanı

THY Euroleague’de evinde mağlubiyeti olmayan Fenerbahçe, haftanın maçında ligin en iyi savunma yapan takımı Lokomotif Kuban’ı ağırladı. Ev sahibi, kimliğinden uzak bir 3 periyot geçirmiş olmasına ve hakem üçlüsünün mevzu edilmeden geçilemeyecek kararlarına rağmen; Obradovic’in son çeyrekteki muhteşem hamleleri, Bogdanovic’in ve Datome’nin akıllı oyunu ile TOP 16’da 3’te 3 yaparak evindeki yenilmezliğini sürdürdü.

İlk çeyreğe etkili başlayan ve bulduğu yüzdeli atışlarla tempoyu belirleyen taraf Kuban oldu. Delaney’i dışarıda tutmayı başardığımız noktada savunmayı agresifleştiren Fenerbahçe özellikle pota altından bulduğu sayılarla ve seyircinin maça erken girmesiyle birlikte skoru lehine çevirmeyi başardı ve ilk çeyreği 20-18 önde kapatmayı bildi. Delaney’in etkili olamadığı yerlerde Claver onun yokluğunu neredeyse hiç aratmadı. İkinci periyot hem hücumda hem de savunmada direksiyon koltuğuna yeniden Kuban oturdu. Fenerbahçe Hickman-Sloukas ikilisinin oyuna dahil olmasıyla ilk çeyreğin sonlarında bulduğu tempoyu kaybederken, Draper dışarıdan bulduğu sayılarla momentumu tamamen Kuban’a geçirdi. Kenardan müthiş katlı bulan konuk ekip karşısında Fenerbahçe benchten yana muzdarip olunca, soyunma odasına 37-45 mağlup gitti.

Haberin Devamı

İkinci yarıda bambaşka bir oyun kurgusuyla sahada olması gerektiğini bilen bir Obradovic vardı. Topu çok iyi paylaşan ve her oyuncusundan aldığı katkıyla tam bir takım oyunu oynayan Kuban karşısında, üçüncü periyotta da etkili olamayan Fenerbahçe, dördüncü periyot adeta yeniden doğdu ve 4 kısayla Bartzokas’ın oyun sistemini tamamıyla bozdu. Savunmayı maksimuma taşıyan ve hakem kararları karşısında olabildiğince soğukkanlı duran Fenerbahçe’de Bogdanovic son periyotun yıldız ismi olurken, Datome oyun görüşüyle takımını sırtladı.

Fenerbahçe bütün olumsuzluklara rağmen bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak grubunda yalnızca önemli bir maçı kazanmakla kalmadı, aynı zamanda mental olarak da çok büyük bir eşik atlamış oldu.