Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe F.Bahçe'nin Final-Four mücadelesini yazarlarımız analiz etti

F.Bahçe'nin Final-Four mücadelesini yazarlarımız analiz etti

THY Euroleague final-four’u ilk maçında Laboral Kutxa ile karşılaşacak olan F.Bahçe’yi analiz ettik.

F.Bahçe'nin Final-Four mücadelesini yazarlarımız analiz etti

Fenerbahçe kupanın güçlü adayı - Merve Toy

FİNAL 4 heyecanı geldi çattı. F.Bahçe, geçtiğimiz sezon katılma hakkı kazanıp galibiyetsiz tamamladığı Final 4’te bu kez çok daha iddialı. Normal sezonda ortaya koyduğu performans, Top 16’ya vurduğu damga ve son 8’de enerji kaynağı Vesely’nin eksikliğinde dahi gösterdiği müthiş motivasyonla kupanın güçlü adayı. İlk maçını Laboral Kutxa ile oynayacak olan temsilcimizi elbette zorlu bir mücadele bekliyor.

7 sezon sonra son 4’e kalma başarısı gösteren İspanyol temsilcisi, bu sezon Eurolig’de ortaya koyduğu performansla hiç de kolay lokma değil. Çember altındaki etkinliği ve önemli şut silahlarıyla dikkat çeken Laboral bu kadar yaklaştığı kupaya uzanabilmek adına elinden geleni yapacak olsa da ibre F.Bahçe’den yana görünüyor.

DİĞER eşleşmede oyananacak Lokomotiv Kuban-CSKA Moskova maçındaysa Moskova ekibi favori durumda. Avrupa’nın en büyük yatırımını yapan CSKA her ne kadar final 4’ün gediklisi de olsa 2008’de bu yana kupaya hasret. Yıldızlarla dolu kadrosuyla, Avrupa kupasını almanın kıyısından oldukça dramatik senaryolar yaşayarak dönen Rus ekibi bu kez mutlu sona ulaşmak istiyor.

Haberin Devamı

PEK çok basketbolsever gibi ben de F.Bahçe-CSKA Moskova finalini olası görüyorum. Teodosic’li De Colo’lu CSKA’yla finalde karşı karşıya gelmek durumunda da Obradovic’in askerlerinin bu sezon yakalanan müthiş enerjiyle o kupayı buraya getireceğine inancım tam!

82. ilimiz Berlin'deyiz - Murat Özyer

THY Euroleague’de sezonun en heyecanlı ve keyifli son iki gününe geldik. Şampiyonluk adayımız F.Bahçe ve İspanyol temsilcisi Laboral Kutxa ile oynayacağı yarı finale bir göz atalım.
EKSİLER: 1: Sezonun bu bölümüne ritmini yükselterek ve kaliteli basketbol oynayarak gelen F.Bahçe son Euroleague maçını 19 Nisan’da Real Madrid’e karşı oynadı. Bugüne kadar geçen 25 gün içinde sadece 1 tane Euroleague tarzında (sertlik-tempo) maç oynadı. Kazandığı ritim bozulmuş olabilir. 2: Yenilenin finale kalamayacağı’Tek maçlık’ bir 40 dakika oynanacak olması sürpriz sonuçları beraberinde getirebilir. 3: F.Bahçe-CSKA Moskova finali beklentisi Laboral’i sürpriz takım haline getiriyor, bu özellikle maçın başında sarı-lacivertli oyuncuların odaklanmalarını etkileyebilir. 4: Laboral’de basketbol zekası yüksek oyuncuların olması, yakın skorlu maçta sıkıntı yaratabilir.
ARTILAR: 1: Obradovic’in yıldız oyuncuları, takımın bir parçası olmaya ikna etmesi ve oyuncuların bundan keyif alması. 2: Berlin’de salonda ve şehrin tamamında Türk seyircilerin yaratacağı enerjinin doğal motivasyonu sağlayacak olması. 3. Doğru kimya-içerikli basketbol-iyi koç üçgeninin F.Bahçe’de bir arada olması.
BAŞARILAR F.Bahçe…
CSKA-F.BAHÇE finali olur - Seyhan Şaşko
CSKA favori gösteriliyor ve final-four tecrübesi çok Rus temsilcisi, sezonun MVP’si De Colo’ya, Teodosic’e, Hines’a sahip olsa da çoğunlukla şahit olduğumuz gibi işin sonucu son düzlükte değişebiliyor. F.Bahçe sadece takım içinde değil, camia olarak muhteşem bir sezonu geride bıraktı. Bunun sebebi yalnızca Obradovic’in Euroleague dehası olması değil. Tüm Türkiye’de önce Eurocup, akabinde de Euroleague şampiyonluğu yolunda muazzam bir sinerji oluşmuş olması. Bu yola baş koymuş yüzbinlerce taraftar ve başta koç olmak üzere tüm takım, olası finalde CSKA’nın istatiklerini yerle bir edecekmiş görüntüsünde.
F.BAHÇE’NİN şampiyonluğa inanmış halini en çok da Vesely’nin sakatlığı sonrasında gördük. Birçok kişinin umutsuzluğa kapıldığı bu dönemde, Obradovic yedek planlarının olduğuna; takımdaki her oyuncunun da maksimum katkıyı vermeye ve eksikleri kompanse etmeye hazır olduğuna şahit olduk. 3-0’lık R.Madrid serisi de özgüveni en üste taşırken; finale gelirken çok önemli bir parametre sayılabilecek kazanma alışkanlığı da bir kez daha artılar hanesine eklendi. Benim şampiyonluk adayım F.Bahçe. Laboral Kutxa zor, Bourousis’e sahip ters bir takım. Ama benim final olarak gördüğüm CSKA-F.Bahçe finalinde, boynuz kulağı geçemeyecek gibi.

Haberin Devamı