Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe F.Bahçe yarı finalde Prag'tı

F.Bahçe yarı finalde Prag'tı

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde USK Prag'a 62-49 yenilen Fenerbahçe, finale kalamadı.

F.Bahçe yarı finalde Prag'tı

KADINLAR Euroleague’de son iki sezonun finalisti F.Bahçe, büyük umutlarla gittiği Prag’da büyük bir hayâl kırıklığına uğradı... Organizasyona ev sahipliği yapan USK Prag’a 62-49 mağlup olan sarı-lacivertliler, final şansını yitirdi ve uzun yıllardır hayâlini kurduğu şampiyonluğu 1 sezon daha erteledi.

MAÇA tutuk başlayan temsilcimiz, hücumda top kayıplarıyla başlasa da içeriden Charles (5 sayı), dışarıdan da kaptan Birsel’in (6 sayı) bulduğu basketlerle ilk periyodu 18-17 önde bitirdi. 2. çeyrekte skor kısırlığı yaşansa da sarı-lacivertliler, devreyi 28-27 önde kapadı.

SOYUNMA odasından iyi dönen Çek temsilcisi, Palau, Vesela ve Vaughn ile yakaladığı 9-2’lik seriyle öne fırladı: 36-30. Bitime 1 dakika kala Kanarya rakibini yakalasa da Prag, son bölüme Palau’nun basketiyle 45-42 önde girdi.

SON 6 DAKİKADA 1 SAYI!

FİNAL bölümünde yokları oynayan temsilcimiz, son 6 dakikada sadece 1 sayı bulunca fark kaçınılmaz oldu. 62-49 yenilen F.Bahçe, ligimizdeki alt seviye takımlar ayarındaki rakipten 13 sayı fark yiyerek final oynama şansını yitirse de 3.’lük için Kursk’la oynama hakkını elde etti!

Haberin Devamı