Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe 'F.Bahçe Obra ile çok daha tehlikeli'

'F.Bahçe Obra ile çok daha tehlikeli'

Real Madrid’in yıldızı Sergio Rodriguez, Final-Four ilk maçında karşılaşacakları F.Bahçe Ülker’den çekiniyor:

'F.Bahçe Obra ile çok daha tehlikeli'

“Zeljko Obradovic sonrası F.Bahçe’de çok büyük bir gelişim gözlemlemek mümkün. Yetenekli, güvenli ve bu özelliklerini rahatça sahaya yansıtabilen oyunculara sahipler. İzlenmesi çok zevkli bir takımlar ve gerçekten zorlu bir rakip oldular.”

REAL Madrid, THY Euroleague play-off turunda bir temsilcimiz Anadolu Efes’i eledi, bir başka temsilcimiz F.Bahçe Ülker’in Final-Four ilk maçındaki rakibi oldu. Son 2 sezonda 4’lü finale şampiyonluğun 1 numaralı favorisi olarak gelen ancak 2013’teki finalde Olympiakos’a, 2014’teki finalde ise Maccabi’ye takılan İspanyol temsilcisi, bu kez kendi evinde yapılacak Final-Four sonunda kupayı kaldırmak istiyor.

AMA bu defa ilk maçta karşılarında F.Bahçe Ülker var ve takımın yıldızı Sergio Rodriguez, sarı-lacivertlilerden çekindiklerini ifade etti... VATAN’a özel açıklamalar yapan tecrübeli oyun kurucu, Efes serisini, Final-Four’dan beklentilerini, Türk basketbolu hakkındaki düşüncelerini ve hakkında bilinmeyenleri anlattı... Bakın Rodriguez neler söylemiş:

‘YAPABİLECEKLERİ EN İYİ İŞİ ÇIKARIYORLAR’

Haberin Devamı

Real Madrid oldukça iyi bir sezon geçiriyor. Takımın motivasyonundan bahseder misin?

“ŞU an motivasyonumuz en üst seviyede. Sezon başından itibaren play-off’a ev sahibi avantajını alarak girmeyi hedefledik ve bunu başardık. Anadolu Efes serisini de mümkün olduğunca kısa sürede bitirmek istiyorduk.”

Oldukça zorlu maçlar oynandı Anadolu Efes serisinde.

“KESİNLİKLE çok karmaşık maçlar oynadık. Tıpkı normal sezonda onlara kaybettiğimiz maçtaki gibi. Efes taraftarları çok bilinçli, takımlarını çok pozitif yönlendiriyorlar. Orada oynamak hiç de kolay değil. Çok zorlandık ama sonunda istedi-

ğimize ulaşmak çok güzel.”

F.Bahçe Ülker Final-Four’daki rakibiniz. Zeljko Obradovic ve ekibini nasıl analiz edersin?

“OBRADOVIC sonrası F.Bahçe’de büyük bir gelişim gözlemlemek mümkün. Geçen sezon play-off’a gidebilmek için şanslarını iyi değerlendiremedikleri bir gerçek ama bu sezon saha içinde çok daha güvenli, yetenekli ve bu özelliklerini sahaya rahatça yansıtabilen oyunculardan oluşan bir takımlar. Kendileri adına en iyisi denebilecek performanslar ortaya koyuyorlar. İzlenmesi çok zevkli bir takım oldular. Bu sezon çok zorlu sahalarda çok önemli galibiyetler aldılar. Çok iyi bir sezon geçirdikleri ve çok zorlu bir rakip oldukları gerçeği ortada.”

Haberin Devamı

‘Performansımdan memnunum’

Takımın önemli parçalarından birisin. Bu sezon bireysel performansını nasıl değerlendirirsin?
“ŞU ana kadar performansımdan mutluyum. Ben ve takım hedefimize başarıyla gidiyoruz. Bundan sonra da tek arzumuz aynı şekilde sonuna kadar devam etmek.”
‘Üzerimizde kazanma baskısı hep var’
Final-Four’un Madrid’de olması sizi ekstra motive ediyor şüphesiz ancak aynı zamanda baskı da yaratıyor mu?
“EUROLEAGUE’İ kazanma ihtimali bile tek başına güçlü bir motivasyon sebebi. Ev sahibi olmak daha cesaretlendirici bir faktör gibi görünse de bizim için önemli olan her durumda elimizden gelenin en iyisini yapmak. Baskı için bir farklılık yok. Ev sahibi olmasak da aynı baskıyı hissederdik. Çünkü her biri çok güçlü olan ve bizimle aynı hedefe konsantre olmuş takımlara karşı oynayacağız. Adım adım hedefimize ulaşmak için her şeyi yapmalıyız.”
‘Türk basketbolundaki gelişim sürpriz değil’
Türk basketbolu adına düşüncelerini merak ediyorum. 3-4 yıl öncesiyle mukayese edildiğinde nasıl farklar gözlemliyorsun?
“BÜYÜK fark var. Türk basketbolu şu an sıradışı bir seviyede. Türkiye’de insanlar basketbolu seviyorlar. Bu yalnızca sponsorlarla alakalı bir durum değil bence. Güçlü sponsorlar var ama takımlar ve taraftarlar da bu gelişimin parçası oldular. Türk insanının basketbola gösterdiği ilgi çok etkileyici. Türk basketbolseverlerden mesajlar alıyorum. Bu bile Türkiye’deki basketbol sevgisini gösteriyor. Türkiye’deki takımların gelişimi böyle bir sevgi ve destek varken sürpriz değil.”
‘Nadal’ın hayranıyım’
Basketbol dışında ilgi duyduğun bir spor dalı, takip ettiğin özel bir sporcu var mı?
“BİRÇOK spor dalını takip ettiğimi söyleyebilirim. Futbol, tenis ve tanıdığım, arkadaş olduğum sporcuların olduğu başka branşlar... Eğer favori sporcumu söylemem gerekirse, tabii ki Rafael Nadal.”

Haberin Devamı