Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Ersun Yanal imzaya kaldı

Ersun Yanal imzaya kaldı

Başkan Muharrem Usta, dün bir araya geldiği Yanal’ı 2 yıllık sözleşme konusunda ikna etti. Prensip anlaşmasına varılan 54 yaşındaki hoca, imzayı atması halinde 3. kez Bordo-Mavili takımın başına geçecek

Ersun Yanal imzaya kaldı

Zor günler geçiren BordoMavililer’de teknik direktör düğümü çözülüyor. Hami Mandıralı ile yolları ayıran Trabzonspor, uzun süredir temas halinde olduğu Ersun Yanal ile prensipte el sıkıştı. Tecrübeli teknik adamla dün İstanbul’daki çalışma ofisinde bir araya gelen başkan Muharrem Usta, Yanal’la her konuda anlaşma sağladı. Ersun Yanal, 2 yıllık sözleşmeye “Tamam” derken, yaklaşık 3 saat süren bu görüşmede 54 yaşındaki hocanın alacağı yıllık ücret de belirlendi.

YANAL’DAN ÜCRET JESTİ

Üçüncü kez Bordo-Mavili ekibi çalıştırmaya hazırlanan Yanal’ın mali açıdan zor günler geçiren Trabzon’a jest yaptığı ortaya çıktı. İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde yıllık 2 milyon 100 bin Euro kazanan Ersun Yanal’ın 750 bin Euro fedarkarlık yaparak ilk sezon için 1 milyon 450 bin Euro’yu kabul ettiği öğrenildi. Deneyimli teknik adamın ikinci sezonunda ise 1 milyon 850 bin Euro alacağı ifade edildi. Yönetimin Ersun Yanal’ı bir kaç gün içerisinde açıklması bekleniyor.

GENEL SEKRETER AÇIKLADI

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Gençağa Meriç, yeni teknik direktörü kısa süre içinde açıklayacaklarını söyledi. Ersun Yanal’la görüşmelerin olumlu geçtiğini belirten Meriç, “Tüm şartlarda mutabık kaldık ve imza aşamasına geldik. Başka alternatifimiz daha var. Besnik Hasi ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Şartların hepsi konuşuldu, son imzalar kaldı. Teknik direktör konusunda bir kaç gün içerinde bir kara vereceğiz” dedi.

Haberin Devamı

İLK TRANSFER TALEBİ

Başkan Muharrem Usta ile Ersun Yanal arasında 3 saat süren görüşmede transfere dair detaylar da masaya yatırıldı. Scout ekibinin hazırladığı oyuncu listesini inceleyen Yanal’ın bazı özel taleplerde bulunduğu öğrenildi. Osmanlıspor’daki performansı ile dikkat çeken N’Diaye’yi istediğini ifade eden Yanal’ın, Başakşehir’de iyi bir sezon geçiren Edin Visca’nın da alınması yönünde rapor verdiği öğrenildi.

(HT Spor)