Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Erkan Zengin Fırtına'sı

Erkan Zengin Fırtına'sı

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu'nun 6.hafta maçında Trabzonspor evinde Akhisar Belediyespor'u konuk etti

Erkan Zengin Fırtına'sı

ZİRAAT Türkiye Kupası’nda Akhisar ile Trabzon karşı karşıya gelirken iki takım da sahaya ideal kadrolarıyla çıktı. Bordo-mavililerin Eskişehir’den yeni transferi Aytaç Kara da yeni takımının kampına katıldıktan sonra dün ilk kez kendisine 18’de yer buldu.

MAÇIN ilk çeyrek bölümü orta alan mücadelesi ile geçti. Trabzonspor ilk ciddi pozisyonda ise İshak Doğan ile golü buldu. Karşılaşmanın 24 dakikasında Erkan Zengin orta sahadan ters bir topla İshak Doğan’ı buluşturdu. Bu oyuncu gelişine vurdu ve top kaleci Oğuz’un solundan filelere mermi gibi gitti: 1-0. Akhisar ise 41’de gole çok yaklaştı. Güray sol taraftan ortaladı ön direkte Gekas kafayı vurdu top üsten auta gitti.

TRABZON ikinci yarının başında kendini rahatlatan golü Erkan Zengin ile buldu. 54. dakikada Yusuf Erdoğan’ın sağ taraftan yaptığı ortaya ceza alanı içerisinde Erkan Zengin gelişine harika bir vole vurdu ve topu ağlarla buluşturdu: 0-2. Bu andan sonra Akhisar farkı azaltmak ve oyuna ortak olmak için ataklarını rakip kalede yoğunlaştırdı. 60. dakikada Gekas altı pas içerisinde dokunamayınca takımı mutlak bir golden oldu.

Haberin Devamı

HAKAN DEVLEŞTİ

65. dakikada ceza alanında Erkan Zengin elle oynayınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Gekas’ın kullandığı penaltıyı kaleci Hakan kurtardı, Gekas ikinci kez vurduğu topu üsten auta atarak takımını mutlak bir golden etti. Bunun üzerine Roberto Carlos penaltıyı kaçıran Gekas’ı dışarı alıp Mezenga oyuna dahil etti.

TRABZON’DA kaşı açılan Salih Dursun bandajlı olarak karşılaşmayı sürdürürken asıl talihsizlik Bosingwa’da yaşandı. Arka adalesinde çekme olan Portekizli maçın 71. dakikasında oyundan çıktı. Maçın kalan süresinde Trabzon kalecisi Hakan önemli fırsatlarda Akhisar’a geçit vermezken Trabzonspor aldığı bu galibiyetle puanını 12’ye çıkartıp lider olarak grubunu tamamladı ve bir üst turda Sivasspor’un rakibi oldu.