Gazete Vatan Logo
Şampiy10 Erden Timur kimdir, serveti ne, kaç yaşında? Erden Timur ne açıklama yaptı?

Erden Timur kimdir, serveti ne, kaç yaşında? Erden Timur ne açıklama yaptı?

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur Nef Stadyumu Basın Toplantı Odası'nda gündeme dair düzenlenen basın toplantısı yaptı. Peki, Erden Timur kimdir, ne açıklama yaptı?

Erden Timur kimdir, serveti ne, kaç yaşında? Erden Timur ne açıklama yaptı?

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Timur, VAR kararları ve hakem yönetimi hakkında eleştirilerde bulunurken, Fenerbahçe örneği verdi. Anadolu Efes forması giyen hakem Mete Kalkavan'a da tepki gösterdi.

ERDEN TİMUR KİMDİR, SERVETİ NE?

Erden Timur, 16 Kasım 1981 tarihinde Mersin’de doğdu. Üniversiteden sınıf arkadaşı Emine Timur ile evli olan Erden Timur, Ala Bade adında bir kız ve Yusuf Kenan adında bir erkek çocuk babasıdır. Galatasaray'a verdiği önemli desteklerle dikkat çeken Timur, Emre Akbaba ve Radamel Falcao transferlerinde kulübe ciddi maddi destek sağladı.

2000 yılında Tarsus Amerikan Koleji’nden mezun olan Erden Timur, 2005 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olarak avukatlık diplomasını aldı. Daha sonra London School of Economics’te ekonomi yüksek lisansına başladı ancak babasının rahatsızlanması nedeniyle eğitimini yarım bırakarak üçüncü ayda Türkiye’ye döndü. Döndükten sonra aile şirketlerine ait bir arsada yarım kalan bir projeyi tamamlamak için inşaat sektörüne girdi ve 2010 yılında Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım A.Ş. çatısı altında Nef markasını kurdu ve başta İstanbul olmak üzere Bodrum, Londra gibi şehirlerde markalı konut projeleri geliştirmeye başladı.

Haberin Devamı

Projelerinde patenti kendisine ait olan foldhome konseptini uyguladı. Forbes 2020 verilerine göre 400 milyon dolarlık servetiyle Türkiye’nin en zengin 100. insanıdır.

"Bu toplantının ana gündemi başından sonuna kadar adalet olacak. Hakem atamalarından, VAR atamalarına, uzatmalardan, yayıncı kuruluşun gösterim sürelerine kadar, yayıncı kuruluşun tribünden atılan yabancı maddeyi gösterme standardına kadar analiz ettik.

FENERBAHÇE ÖRNEĞİ

"Fenerbahçe'nin 4 defa lehine, 1 defa aleyhine karar verilmiş. Galatasaray için VAR söz konusu değil. Rakip cezasında topla buluşmada lider bir Galatasaray'ın nasıl hiç penaltısı olmaz? VAR da devreye girmiyor."

"Maçlarımızın yüzde 75'i iki hakeme verilmiş. Alper Ulusoy ve Hakan Ceylan. Alper Ulusoy'u zaten tüm Türkiye bizim maçımızdaki 6 saniye ile tanıyor. Bu iki isim görevlerini o kadar iyi yapmışlar ki, sürekli bizim maçlarımıza atanmışlar."

Haberin Devamı

"BİZ BU KURGUYU BOZARIZ"

"Maçlarımızın büyük kısmında VAR'ın başında hep aynı iki hakem var. AVAR atamalarında 9 maçımızın 5'ine aynı hakem atanıyor. Rakiplerimizde 4 maça atanan bile yok. Bizim 5 maçımıza da aynı hakem atanıyor. Bu bir kurgu. Biz bu kurguyu bozar, yapanın başına yıkarız."

"Bizim amacımız Türk futbolunu yükseltmek. Futbolumuzun ne halde olduğu ortada. Bunları her zaman net şekilde söylemeye devam edeceğiz. Rizespor - Galatasaray maçında hakemliği bitme noktasına gelen Ali Palabıyık tekrardan maçımıza atanıyor. Bunun psikolojik etkisini hepimiz biliyoruz."

"ZEKAMIZI HAFİFE ALMAYIN"

"Başkanımız sordu, net bir cevap alamadı bu konuda. Atamalar yapay mı değil mi bilemeyiz ama kimse zekamızı hafife almaya kalkmasın!"

METE KALKAVAN TEPKİSİ

"Bir hakem nasıl Galatasaray'ın maçında rakibin formasını giyip maça gidebilir. Mete Kalkavan'ın Galatasaray'a karşı bir travması var. Hadi yaptı diyelim. Nasıl soruşturma açılmaz. Bağırarak konuşmayacağız. Kararlılıkla konuşacağız. Haklı olanın bağırmasına gerek yoktur.

Haberin Devamı

"Hakem VAR'a çağrılıp, ekran başına geldiğinde hissettikleri durum karnına yumruk yemiş gibi olmak hissi deniyormuş. Ancak ne hikmetse karnına yumruk yiyen biz oluyoruz."

"Seferovic'in Trabzonspor maçındaki pozisyonu, ele çarpma, VAR'a gidilmemesi. Fenerbahçe'nin benzer pozisyonda penaltı alması... Gaziantep maçında Abdülkerim'in ikinci sarı ve kırmızısı. Benzer pozisyon Fenerbahçe maçında yaşandı, kart yok."

TFF'deki yapı 8-10 haftada kurulan bir yapı değil. Yeni kurulan TFF bir şeyler yapmaya çalışıyor ancak biz bu eski yapı sebebiyle bunun mümkün olmadığını söyledik. Bu yol sabır gerektiriyor. Hemen her şeyin değişmesini bekleyemeyiz.

"ICARDI'NİN POZİSYONUN TEKRARI 5. DAKİKADA GÖSTERİLDİ"

"Icardi'nin pozisyonu oluyor, 20 saniyede korner kullanılıyor. 20 saniyede incelenip, karar veriliyor. Ancak tekrarı 5. dakikada gösteriliyor. En doğru açı ise 9. dakikada gösteriliyor. Bu kadar geç verilmesinin sebebi, en masum açıyı bulmak ve kamuoyunu hazırlamak"

Haberin Devamı

"TFF, iki gün önce VAR odasında Icardi pozisyonunu inceledi. Kale arkasından gelen görüntü yok. Belçika'dan gelen yetkili penaltı diyor ve ondan sonra kale arkası işin içine giriyor. Her yanlış kararı, oradaki yapı, TFF Yönetimi'ne farklı şekilde lanse ediyor."

"Yönetmenlerin seçtiği görüntülerin, kulüpler tarafından yönetmenlere aktarıldığı çok açık ve ortada. Tartışmalı pozisyon için, araçtaki yönetmen aranıp, ilgili pozisyonun farklı açıları isteniyor mu? Kim istiyor? Belki buna 'Çok basit bir konu' diyeceksiniz ama hayır. Bu, böyle bir iletişimin olduğunun göstergesi. Yayıncı kuruluşla VAR aynı görüntüleri inceliyor, yani böyle bir irtibatınız varsa başka şeyler de olabilir. Bunlar da kulağımıza geliyor.

"BEZDİRDİNİZ, YETER!"

"Türk futbolunu bezdirdiniz, yeter! Kimse, kimsenin gerizekalı olduğunu zannetmesin. Bu toplumu kandırdığınız yeter. Yaptığınız haksızlıklar yeter. Bundan sonra herkesin ipliği pazara çıkacak. Bundan sonra anladığınız dilden konuşacağız. Kararları birilerine hizmet etmek için alanlara karşı mücadelemiz başlıyor."

"BU SAÇMALIĞI KİMSE ANLATMAKLA UĞRAŞMASIN"

"Hücumda bir çok istatistikte lideriz. İstatistikleri bu kadar yüksek takımı penaltı pozisyonu nasıl yok. Biri bize anlatsın. VAR da asla devreye girmiyor. Bu saçmalığı kimse anlatmakla uğraşmasın."

"GS TV'DE YAYINLAYACAĞIZ"

"Her hafta tüm takımlara yapılan haksızlıklar, GS TV'de yayınlanacak. 'Futbol için adalet' olacak programın konusu. Tüm haksızlığa uğrayan takımlara burası açık olacak. Haksızlığa uğrayan her kulüp için birlikte mücadele etmeye varız." 

"ROSS'UN POZİSYONUNU DA SÖYLEDİK"

"Abdülkerim'in pozisyonunu söylerken, Ross'un pozisyonunu da söyledik. Buna devam edeceğiz. Hep birlikte olursak, kararlılıkla sonuç alacağız. Bu iş ancak böyle çözülür. Herkes için adalet, herkes için eşitlik. Türk futbolunun gelişmesi için başka yol yok."

"Bu kurguyu yaptığına yüzde 100 emin olduktan sonra isim isim herkesi ifşa edeceğiz."

MURAT ILGAZ AÇIKLAMASI

"Murat Ilgaz'ın istifası konusunda bir şey dile getirmedik. Galatasaray büyük bir camia, satranç tahtasındaki herhangi bir taş için masaya vurmaz. Masaya vurursa vezir için vurur, şah için vurur."

"Fenerbahçe'nin açıklaması konusunda bir açıklama yaptık. Zaten çok da bir şey söylemeye gerek yok. Suç mahalline ilk katil gidermiş. Yaptığımız açıklamayı üstlerine alıyorlarsa, söylenecek bir şey yok."

YABANCI HAKEM

"Yabancı hakem gelirse, problemlerin büyük kısmının çözüleceğine inanıyorum. Hakemlerin kalitesinde eksiklik var."

"NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ"

 "Biz bu yola çıktık. Ne gerekiyorsa vereceğiz, boyunsa boyun... Bunu savaş olarak görmüyoruz, böyle görenlere diyoruz ki korkun, korkun, korkun... Kendi için mücadele edenle doğruluk için mücadele eden bir mi? Hep Seyit Onbaşı örneği veririm. Yarın hesabına 1 milyar Dolar dense o yükü kaldırabilir miydi? Davası için kaldırdı. Biz de davamızın Seyit Onbaşı'sıyız..."