Gazete Vatan Logo
Şampiy10 Emre Mor kimdir, nereli, kaç yaşında? Emre Mor hangi takımda oynuyor? Mor’un biyografisi ve futbol kariyerinin geçmişi!

Emre Mor kimdir, nereli, kaç yaşında? Emre Mor hangi takımda oynuyor? Mor’un biyografisi ve futbol kariyerinin geçmişi!

Fenerbahçe Kulübü, Fatih Karagümrüklü futbolcu Emre Mor ile 3 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı. Peki, Emre Mor kimdir, nereli, kaç yaşında? Emre Mor hangi takımda oynuyor? Mor’un biyografisi ve futbol kariyer geçmiş…

Emre Mor kimdir, nereli, kaç yaşında? Emre Mor hangi takımda oynuyor? Mor’un biyografisi ve futbol kariyerinin geçmişi!

Fenerbahçe, anlaşma sağladığı Emre Mor ile 3 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı. Sarı lacivertliler resmi internet sitesinden "Kulübümüz, Emre Mor’u kadrosuna kattı. 24 yaşındaki oyuncuyla 3 yıllık sözleşme imzalandı. Emre Mor’a ‘Ailemize hoş geldin’ diyor; Fenerbahçemiz ile nice zaferler ve şampiyonluklar diliyoruz." açıklaması yaptı. Peki, Emre Mor kimdir, nereli, kaç yaşında?

EMRE MOR KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

24 Temmuz 1997'de Danimarka'da dünyaya gelen Emre Mor, Makedonya asıllı anne ile Uşaklı Türk bir babanın çocuğudur. 2022 yılı itibarıyla 24 yaşındadır ve sol ayağı ile futbolu çok beğenilen genç forvet oyuncusu olarak sağ kanat mevkiinde oynamaktadır.

Futbol kariyerine Danimarka'nın Lyngby FK takımında başlayan Emre Mor, 2015 yılının Ocak ayında Lyngby kulübü tarafından yeteneğinin yetersiz olduğu gerekçesiyle kulüpten ayrılmak durumunda kalmıştır ve bonservissiz olarak Danimarka'nın Farum merkezli futbol kulübü FC Nordsjælland takımında forma giymeye devam etmiştir. İşte Emre Mor'un kariyer yolculuğu...

Haberin Devamı

EMRE MOR'UN FUTBOL KARİYERİ

Emre Mor futbola 4 yaşında Brønshøj Boldklub'te başlamıştır ve daha sonra U-19 takımına kadar yükseldiği Lyngby'ya transfer olmuştur. 2014 yılında Fransa takımlarından Saint-Étienne tarafından denenen futbolcu, Ocak 2015'te FC Nordsjælland'a transfer olarak kariyerine devam etmiştir.

28 Kasım 2015'te Randers FC ile oynanan Danimarka Ligi maçında kadroya alınan futbolcu, 84. dakikada oyuna girerek ilk maçına çıkmıştır. 28 Şubat 2015'te Viborg FF ile oynanan maçta kariyerinin ilk golünü atmıştır.

7 Haziran 2016 tarihinde 9.75 milyon € bonservis bedeliyle Borussia Dortmund kulübüne transfer olan Emre Mor, Borussia Dortmund takımındaki ilk golünü 17 Eylül 2016 tarihinde Darmstadt kulübüne karşı atarak fileleri havalandırmıştır.

29 Ağustos 2017'de Mor, İspanyol kulübü Celta Vigo ile anlaşan Emre Mor, 2019 yaz transfer döneminde Süper Lig takımlarından Galatasaray'la 1 seneliğine kiralık olarak anlaşmaya varmıştır.

Emre Mor devre arası transfer sezonunun son gününde, 31 Ocak 2020 tarihinde Super League takımlarından Olimpiakos ile yarım sezon için sözleşme imzalayarak bu takıma kiralanmıştır ve 1 sezonu kiralık geçirdikten sonra Celta Vigo'ya geri dönmüştür. 2020-21 sezonundaki ilk lig maçına 12 Eylül'de çıkan Mor, Celta Vigo'da yeniden ilk 11 oyuncusu olarak kadroda yer almaya devam etmiştir.

Haberin Devamı

EMRE MOR MİLLİ TAKIM GEÇMİŞİ

Danimarka'nın genç millî takımlarıyla toplamda 22 maça çıkıp 3 de gol atmayı başaran Emre Mor, 2016 yılında Türkiye millî takımını tercih etmiştir. Mart ayında Türkiye U-21 takımıyla ilk maçına çıkan Mor, Mayıs 2016'da Fatih Terim tarafından Fransa'da düzenlenen EURO 2016 aday kadrosuna çağrılmıştır. 29 Mayıs 2016'da Karadağ ile oynanan hazırlık maçında ilk kez sahaya çıkan Emre Mor, 2 gün sonra ise turnuvaya giden kadroda olacağını öğrenmiştir.

12 Haziran 2016'da Hırvatistan ile oynanan maçta 69. dakikada Cenk Tosun'un yerine oyuna girerek ilk resmi maçına çıkan genç yıldız, Türkiye'nin Avrupa şampiyonalarında forma giymiş en genç futbolcusu olarak hafızalara kazınmıştır.

Haberin Devamı

21 Haziran 2016'da oynanan Çek Cumhuriyeti maçına ilk 11'de başlayan futbolcu, ilk golün asistini yapmıştır. 27 Mart 2017 tarihinde Moldova ile oynanan hazırlık maçında millî takımdaki ilk golünü atarak fileleri havalandırmayı başarmıştır.