Gazete Vatan Logo
Futbol Elenmek aklımızda yok

Elenmek aklımızda yok

Geçen yıl alınmadıkları Şampiyonlar Ligi’nde bugün oynayacakları Vaslui maçı öncesi çok iddialı

Elenmek aklımızda yok

“Hazırız, iyi transferler yaptık, moralliyiz, önümüz berrak. Bütün benliğimizle tamamen maça kitlendik. Elenmeyi düşünmüyoruz. Dram olmayacak. Vaslui’yi eleyip bir adım sonraki Şampiyonlar Ligi kapısına varmak istiyoruz.”

F.BAHÇE Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda yarın Vaslui ile yapacakları maça hazır olduklarını ifade ederek, “Değerli bir rakip olan Vaslui’yi eleyip Şampiyonlar Ligi kapısına varmak istiyoruz” dedi. Kocaman, maçla ilgili düzenlenen basın toplantısında şu değerlendirmeleri yaptı:

“GEÇEN sezonu şampiyon bitirdik, direkt gitme şansı elde ettik, ama bu kez içeride suni yaratılan nedenlerle gitmemiz engellendi. Hepimizi açıkçası şok eden bir durum vardı. Bunun da altından kalkmasını becerdik. Camiamızla beraber direkt olmasa da Devler Ligi’ne tekrar ön elemelerden gitme şansını yakaladık. Young Boys’a elendiğimiz zaman bir takım gerekçeler öne sürülse de bu kez ne takımın ne de herhangi bir F.Bahçe mensubunun bu turla ilgili olarak, oyunun dışında bir gerekçe sürecek durumu var.

YILDIRM ETKİSİ!

VE hazırız, iyi transferler yaptık, moralliyiz ve önümüz berrak, en azından görünüyor. Hem Şampiyonlar Ligi yolu açısından hem Süper Lig açısından görünüyor. Buna göre hesap yapabiliyoruz. Dolayısıyla çok istediğimiz bir tur olacak. Bütün benliğimle ve benliğimizle bu akşamdan itibaren tamamen maça kitlenip maçı yaşamaya başlayacağız. Değerli bir rakip olan Vaslui’yi eleyerek Devler Ligi kapısına varmak istiyoruz.

BAŞKANLA buluşmamız olumlu elektrik verdi. Başkanın olması normalleşme etkisi yaratıyor. Burada olması olması oyunculara o elektriği veriyor. O yokken de hep kazanmak isteyen bir takımdık. Ancak doğa gereği bu olumlu elektriği hepimiz aldık.

ELİMİZDEN gelen her şeyi yapacağız. Düşünmüyoruz elenmeyi, aklımıza bile getirmiyoruz. Ancak hayatın içinde böyle şeyler olursa da bunu dramatik hale getirmenin anlamı yok. Futbol dramlar oyunu değildir. Dram olmayacak.

EŞELEYE EŞELEYE...

GEÇEN yıl da şampiyonluğu yakaladık, direkt olarak gidecektik yine olmadı. Dolayısıyla çok önemli bir tecrübe. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi’ni yaşamak hem bana hem takıma büyük şeyler katacaktı. Şimdi bir yıl geriden başlayacağız buna. Elemelerden, rakiplerimizi eşeleye eşeleye gideceğiz.”

1 yıldır bugünü bekliyor

‘FUTBOLDA şike’ soruşturması sürecinde geçen sezon direkt Şampiyonlar Ligi’nde gruplara gidecekken Avrupa kupalarına katılımdan men edilen F.Bahçe’nin Avrupa özlemi bugün nihayet sona eriyor. Yenilenen ve daha da kuvvetlenen kadrosuyla gruplara kalmak için mücadele edecek olan sarı-lacivertlilerde hedef Romen ekibi Vaslui’yi ilk maçta eleyecek avantajlı bir skor elde edip, işi rövanşa bırakmamak.

‘Avrupa’dan daha üst düzeydeyiz’

“ ALİ Yıldırım sağ olsun, başkanımızın beni bu camiada görmek istediğini bana çok kez söylemişti. O da beni çok etkilemişti, çok duygulandırmıştı. Aziz başkan çok büyük bir F.Bahçeli. İnşallah seçkin başkanlığında F.Bahçe’yi daha iyi yerlere getiririz.”

‘Saracoğlu’na çıkmak için sabırsızlanıyorum’

Mehmet Topal: “Saracoğlu’nda mükemmel bir atmosfer var. İlk maçıma çıkmayı dört gözle bekliyorum. Benim için çok heyecan verici olacak.”

EN büyük hedefinin Şükrü Saracoğlu’nda taraftarın karşısına çıkmak olduğunu açıklayan Mehmet Topal bugün Vaslui ile oynanacak Şampiyonlar Ligi ön eleme mücadelesiyle hayalini gerçekleştirme fırsatı bulacak. F.Bahçe Dergisi’nin ağustos sayısında röportaj veren Topal şunları söyledi:

“İSPANYA’DA dolu dolu 2 sezon geçirdim. Şartlar, futbol açısından maddi değil de, manevi olarak çok üst düzeydeydi. Ben de 2 sezonu çok iyi geçirdiğimi ve çok iyi izlenimler bıraktığımı düşünüyorum. Böyle büyük bir camiaya geldiğim için de çok mutluyum. Bu takıma faydalı olmak için her zaman gücümün son damlasına kadar terimi akıtacağım. İnşallah burada kalıcı oluruz,

SARACOĞLU, Türkiye’nin en büyük ve en güzel sahalarından biri Mükemmel bir atmosferi var. Ben stada çıkmayı dört gözle bekliyorum. Benim için çok heyecan verici olacak.

ORTAM ŞAHANE

Burada çok güzel bir ortam var ve takım içinde çok güzel bir ortam kurduğumuzu düşünüyorum. Bu birlikteliği ve beraberliği böyle devam ettirirsek; hep birlikte büyük başarılara da imza atacağımızı düşünüyorum.”

Bekir: Bu fırsatı kaçırmamalıyız

“Geçen yıl çok istediğimiz bir platformdan mahrum kaldık. Bu sene ise elimizde yeni bir fırsat var. Bunu kaçırmak istemiyoruz.”

F.BAHÇE’Lİ Bekir İrtegün Vaslui’den çekinmediklerini ama bunun rakibe saygısızlık anlamına gelmediğini söyledi. Sadece kendilerine güvendiklerini belirten Bekir “Geçen yıl çok gitmek istediğimiz bir platformdan mahrum kaldık. Bu sene ise elimizde yeni bir fırsat var. Rakibimiz sahasında istekli ve arzulu bir takım. Hocalarımız da gerekli analizleri yapıp bizlere söyledi. Bu anlamda çok iyi şekilde hazırlanıyoruz. 180 dakikalık bir maç. Kendi sahamızda çok güçlü bir takımız. Umarım istekli ve arzulu oyunumuzu yansıtırız.

F.BAHÇE’DE takım ve camia olarak yeni bir sayfa açıldı. Başkanımız da yeni bir sayfa açtı. Hepsi bir araya gelince, mutlaka Şampiyonlar Ligi’nde olması gereken bir takımız diye düşünüyoruz. İlk maçta istediğimizi almak için elimizden geleni yapacağız.

CEZALI maçlar öncesi taraftarımızla ilk buluşmamız olacak. Bu maça çok önem veriyoruz. Zannediyorum kasım ayı gibi ligdeki cezamız bitecek. Bu çok uzun bir süre. Bu süreyi de göz önünde bulundurduğumuzda, seyircimiz önünde oynayacak olmamız maçın önemini daha da artırıyor.”

Sumudica: Alex’ten çekinmiyoruz

VASLUI’NİN teknik direktörü Marius Sumudica, dün Şükrü Saracoğlu’nda düzenlenen basın toplatısında iddialı mesajlar verdi. Turu geçmeyi çok istediklerini ifade eden teknik adam, “Oyun bozmak için değil, futbolun güzelliğine katkıda bulunmak için geldik. Oyunumuzu sahaya yansıtacağız” diye konuştu. Romen hoca Alex için, “Alex’ten çekinmiyoruz. Son maçlarını izledim. Orta ve ofansif blok oyuncularının hepsi yabancı. Farkı ortaya koyabilecek kapasitedeler” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı