Gazete Vatan Logo
Futbol Efsaneler arasında bir Türk

Efsaneler arasında bir Türk

Maradona, Juninho, Pirlo ve Hakan... Marca, tarihin en iyi frikikçileri arasında 21 yaşındaki milli yıldız Hakan Çalhanoğlu'na da yer verdi.

Efsaneler arasında bir Türk

Bir futbolcunun efsane statüsüne ulaşması zor, bunu henüz oynarken başarabilmesi daha da zordur. Leverkusen'in Türk yıldızı Hakan Çalhanoğlu, 21 yaşında adını tarihin en iyi frikikçileri arasına yazdırmayı başardı. Profesyonel olduğu günden bu yana attığı olağanüstü frikik golleriyle Avrupalı futbolseverleri büyüleyen Hakan, Marca'nın özel araştırmasında tarihin en iyi 12 frikikçisi arasında yer buldu. Hakan, listede aktif futbolculuk yaşamı süren 3 oyuncudan biri konumunda, diğer iki oyuncu ise Lionel Messi ve Andrea Pirlo... Ayrıca listenin en genç futbolcusu unvanına da sahip olan Hakan için İspanyol gazetesi, "Almanya'da yetişen Türk kökenli oyuncu, Euro 2016'da İspanya karşısında en büyük tehditlerden biri olacak. Leverkusen orta sahası şimdiden günümüzün en iyi duran topçuları arasında" ifadelerini kullandı.

MARADONA İLE YAN YANA

Marca'nın listesi adeta yıldızlar geçidi gibi... Maradona'dan Messi'ye, Juninho'dan Carlos'a, Koeman'a kadar birçok duran top efsanesinin yer aldığı listenin tamamı şu şekilde:

Haberin Devamı

MARCA'NIN LİSTESİ

Ronald Koeman

Diego Maradona

Milinko Pantic

Roberto Carlos

Juninho

David Beckham

Sinisa Mihajlovic

Andrea Pirlo

Rogerio Ceni

Ronaldinho

Lionel Messi

HAKAN ÇALHANOĞLU

(Sabah)