Gazete Vatan Logo
Basketbol Efes'in yüzü gülmüyor

Efes'in yüzü gülmüyor

THY Euroleague Top 16 turu E Grubu 8. hafta maçında Kızılyıldız Telekom'a konuk olan Anadolu Efes, sahadan mağlup ayrıldı

Efes'in yüzü gülmüyor

E K kritik maçında Gran-ger’dan yoksun Efes, Kızılyıldız karşısına çıktı. Sıralamadan haberi olmayan biri için dün gece oynanan basketbol her ne kadar bunu yansıtmasa da! Oysa lacivert-beyazlılar maça iyi bir başlangıç yapmıştı. İlk 7 dakikası dengeli geçen ilk çeyrek yapılan top kayıpları taraftarla birlikte rakip 5’in de enerjisini yükseltti.

24-19 gidilen 2. periyotta Efes’i çehresi Dunston-Saric ikilisinin savunma ve hücumda ortaya koyduğu enerjiyle bambaşka bir hal aldı. Savunmada ortaya konan sertlik hücumda da özgüveni getirdi. 4:58 kala Cedi’nin sayılarıyla 1’e inen fark sonrası strese giren Kızılyıldız gerginliğe hakim olamadı ve Kinsey’in teknik faul almasıyla temsilcimiz öne geçti. Rakip potaya 27 sayı bıraktığımız 2. çeyrekte devre skorunuysa art arda sayılarla Diebler belirledi 38- 46.

ANLAŞILMAYAN HÜCUMLAR!

2. yarıya istenen motivasyonla başlayamayan Efes yaptığı top kayıplarıyla farkın erimesine davetiye çıkardı. Ev sahibinin her hamlesi sonrası geri dönüş adına reaksiyon veren temsilcimiz Zrbes-Miller ikilisinin ağırlık koyduğu 3. çeyrekte skoru koruyamadı (63-65). Sonundan umutlu olduğumuz maçta 4 faulle kenara giden Duston’ın çıkışına Heurtel’in duyduğu üzüntü(!) top kayıpları ve anlaşılması zor hücumlar olarak sahaya dönünce ev sahibi kontrolü ele aldı.
SARIC’İN çabasının yetmediği dakikalarda, Ivkovic 5 değil 4 faullü olduğunu hatırladığı Dunston’ı oyuna sürdü lakin dakika son 1:40 farksa 12’ydi. Gerisi malum. Tarihe geçecek bir geri dönüş şansı vermeyen Kızılyıldız sahadan 91-82 galip ayrıldı.

Haberin Devamı