Gazete Vatan Logo
TBL Efes pes etmedi

Efes pes etmedi

Lacivert-beyazlılar şampiyonluk için sahaya çıkan F.Bahçe’yi devirdi.

Efes pes etmedi

Anadolu Efes 2. periyotta 17 sayı geriye düştüğü karşılaşmada, sarı-lacivertlileri Abdi İpekçi’de mağlup ederek seriyi 3-2’ye getirdi. Ev sahibinde 24 sayı üreten Heurtel yıldızlaştı.

F.BAHÇE, şampiyonluğun son adımını atıp yolu tamamlamak için çıktığı Abdi İpekçi’de çok sağlam başladı. İlk çeyreğin başında Anadolu Efes 6-2 öndeyken 18-0’lık seri yakaladı ve potasını sayıya kapattı. Ritim bulmakta zorlanan ev sahibi takım ilk çeyreğin 6 dakika 20 saniyelik bölümünden itibaren skor bulamadı. O dakika itibarıyla tempoyu belirleyip Anadolu Efes’e nefes aldırmayan sarı-lacivertliler ilk yarı oyunu domine etti. Bu devrede dış şutlardan isabet bulamayan ve 0/8 ile oynayan sarı-lacivertliler; Vesely, Udoh ve Datome ile boyalı alanda etkili oldu.
NİTEKİM devre sonunda bulunan 37 sayının 28’i bu üçlüden geldi. Misafir ekip ilk devrede hem topu daha iyi paylaştı hem de ribauntlarda üstünlüğü elinde bulundurdu. Her ne kadar Efes son iki dakikada özellikle Heurtel ile farkı eritip 3 sayıya kadar indirse de F.Bahçe soyunma odasına 7 sayı farkla gitmeyi bildi. Efes’te ise kritik noktalardaki top kayıpları da enerjiyi olumsuz etkileyen faktörlerdendi.
İLK ÜÇLÜK 3. ÇEYREKTE
2. devrede Anadolu Efes savunmada vites artırarak daha konsantre oynamaya başladı. Datome ile dışarıdan ilk üçlük isabetini 3. çeyreğin başında bulan F.Bahçe’de çeyre-
ğin yıldızı 8 sayı ile oynayan Kalinic’ti kuşkusuz. Buna karşın Heurtel’in 2. yarı sonunda devreye girmesiyle yanan kıvılcımı Granger körükledi, hatta hücumda direksiyona geçerek skoru eşitleyen kişi yine Granger oldu.
LACİVERT-beyazlılar, son periyot Saric’in üçlüğü ile tekrar öne geçti. Fakat yük yine Heurtel-Granger ikilisinin omuzlarındaydı. Bulunan 80 sayının 41’i inisiyatif alarak takımı
sırtlayan ikiliden geldi.
SIRADAKİ maç Ülker Arena’da. Bakalım Ahmet Çakı seriyi yine Abdi İpekçi’ye taşıyabilecek mi?

Haberin Devamı