Gazete Vatan Logo
Basketbol Efes finişte kaldı

Efes finişte kaldı

3. çeyrekte 14 sayı öne geçen, 7 sayı geri düşüp son topta yine üstünlüğü yakalayan Efes, Jacobsen’in üçlüğüne teslim oldu.

Efes finişte kaldı

13 üçlük isabeti buldu Brose. Sonuncusu düdükle birlikte gelen, galibi belirleyen üçlük. 24 denemede geldi bu 13 isabet. %54 yani. Müthiş bir rakam. Kolay kolay altından kalkılacak gibi değil. Ancak maçı çok iyi şut attığı için kazanmadı Brose, bunu iyi anlamak gerek. Zaten oyun yapısı gereği bol bol şut atmaya dayalı oynuyorlar. Dün maç kazandıran üçlükle birlikte tam 7 isabet bulan Jacobsen’in kahraman olmasından da öte ribauntlar maçın kaderini çizdi.

Brose çok çabuk oynamaya, bol bol atmaya, fizik temastan kaçınıp kısa takımla rakiplerin ayak uyduramayacağı tempolara çıkarak kazanmaya çalışıyor. Koç Fleming’in vizyonu bu. Tutturdukları zaman önemli skor patlamaları yaşıyorlar. Maça 16-6 girmeleri veya son iki çeyreğin arasında köprü olan 32-11’lik serilere ula∫abiliyorlar. Yağmur gibi geliyor ∫utlar ritm bulduklarında. Sorunları devamlılık.

OYUNU KONTROL EDEMEDİ!

Üst düzey takımlar bu küçük patlamalarla oynayan takımlara engel olur. Ritm bulmasına izin vermez, tempo ve ∫utu öne çıkarmak için fedakarlık yaptıkları fizik dezavantajı riskine cezayı keserler. 3. çeyrekte 14 sayı öne geçerken bunu yaptı Efes, istikrarı ve devamlılığı ile kontrolü ele aldı, uzunlarıyla olmasa da kısalarının içeriye giri∫leriyle maçın dizginlerini ele aldı.

Ama bu kısa takıma tam 19 hücum ribauntu verdi. Üstelik 18 savunma ribauntu alırken. Brose her kaçırdığı iki hücumdan birini tekrarladı. İstikrar ve devamlılık için ilk ∫art oyunu kontrol etmek. Ribaunt almadan topu, topu almadan da oyunu kontrol etmeye imkan yok. 10’ar santim uzun oldukları Ford-Zirbes ikilisine 10 hücum ribauntu verdi Semih-Baraç. Bu maç her seriyi, her şut performansını kaldırırdı belki ama 19 hücum ribauntunu kaldırmadı.

Haberin Devamı