Gazete Vatan Logo
Basketbol Efes Boğa gibi

Efes Boğa gibi

THY Avrupa Ligi Top 16 E Grubu 5. haftasında Anadolu Efes, deplasmanda İspanya'nın Unicaja Malaga takımını 10 sayı farkla 85-75 yendi.

Efes Boğa gibi

NEYSE ki sonunda güldük. Anadolu Efes kaybettiği maçlarda normal olmakla birlikte kazanırken de savunmasından dert yandırdığı maçlardan birini oynadı. Malaga deplasmanında hücum anlamında oldukça üretken bir oyun ortaya koyan temsilcimiz savunmadaysa bir o kadar istenenin uzağındaydı. Fazla sayıda hücum ribaunduna izin verdiği rakibine Cedi, Granger ve Diebler’ın sayılarıyla yanıt veren temsilcimiz çeyreği 23-21 geride tamamladı.

İKİNCİ periyodun hemen başında Diaz’ın sayılarıyla fark 5’e çıktı. Ancak Saric’in pota altındaki caydırıcılığı ve bulduğu sayılarla yakalanan 6-0’lık seriyle lacivert beyazlılar 7.33 kala öne geçti (28-29). Hendrix’i durdurmakta zorlanan Efes Diebler’la farkın açılmasına engel oldu ancak devre skorunu Nelson belirledi (47-46).

CEDİ OSMAN FARKI!
İLK devrede verilen 11 hücum ribaundu ve savunma performansı olumsuz anlamda göze çarparken, 3. çeyreğeyse Cedi’nin performansı damga vurdu. Attığı ve attırdığı kritik sayılar neticesinde oyuna denge geldi. 66-66 gidilen son çeyrekte beklenen savunma enerjisi nihayet sahadaydı. Lacivert-beyazlılar savunma adına en verimli 10 dakikasını adeta sona sakladı. Hücumda da Diebler sazı eline aldı ve Anadolu Efes 75-85’lik skorla çok kritik Malaga deplasmanından galibiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı