Gazete Vatan Logo
Basketbol Edirne'yi ayağa kaldırdı! Şike mi yapıldı?

Edirne'yi ayağa kaldırdı! Şike mi yapıldı?

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde mücadele eden Edirne Belediyesi Edirnespor'un ABD'li yıldızı Stefanie Dolson,takımın kümede kalıp kalmayacağının belirleneceği son hafta maçı öncesi Türkiye'yi terk edince ortalık karıştı.

Edirne'yi ayağa kaldırdı! Şike mi yapıldı?

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde son dönemde ilginç olaylar yaşanıyor...

14 takımlı ligde normal sezonun bitimine bir hafta kala Orduspor'un küme düşmesi kesinleşti. Her ikisi de 33 puana sahip olan takımlardan Adana ASKİ 13'üncü, Edirne Belediyesi Edirnespor ise 12'nci sırada yer alıyor. Ligden düşecek ikinci takımı 6 Nisan'da oynanacak Adana ASKİ-BOTAŞ ve Abdullah Gül Üniversitesi-Edirne Belediyesi Edirnespor maçları belirleyecek.

Adana ASKİ'nin 30 Mart'ta Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 67-47 yendiği maçta Mersin ekibinin yıldız oyuncusu Angel McCoughtry'nin sakatlığını öne sürerek oynamamasının ardından Edirnespor Kulübü 'şike' imasında bulundu.

ANİDEN TÜRKİYE'Yİ TERK ETTİ
Bu iddia hafızalardaki tazeliğini korurken, Edirne temsilcisinde şok bir gelişme yaşandı. Takımın en önemli isimleri arasında yer alan ABD'li pivot Stefanie Dolson, apar topar Türkiye'yi terk etti.
Edirnespor Kulübü bu kez resmi siteden zehir zemberek bir açıklama daha yapıp, oyuncularının 'ayartıldığını' öne sürdü. Dolson'un, alacakları ödenmediği için takımdan ayrıldığı iddiasının yalan olduğunu vurgulayan kulüp yöneticileri, şu açıklamayı yaptı:
"MENAJERİNE DAHİ HABER VERMEMİŞ"
"Kulübümüzün sözleşmeli sporcusu olan, Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu, ABD Milli Takım sporcusu Stefanie Dolson, takımımızın 30 Mart 2016 Çarşamba günü Hatay BŞB ile oynadığı maçın ardından, kulüp ile sporcu arasında bulunan sözleşmeye ve sporcunun imzaladığı disiplin talimatına aykırı bir şekilde, daha da vahimi Türk Menajeri Ceren Ateş’in bize bildirdiğine göre kendisinin de bilgisi olmadan ülkeyi terk etmiştir. Sizce böyle yabancı bir oyuncunun menajerinin haberi olmadan ülkeyi kendi tercihi ile terk etmesi ne kadar makul ve mantıklıdır bu durumu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.
Bahsi geçen oyuncumuzun Hatay BŞB maçından sonra kulübümüzle hiçbir sorunu olmamasına rağmen ayartılıp takımı ve ülkeyi terk etmesi bunun en büyük kanıtıdır. Bahsi geçen oyuncunun menajerinin iddiasına göre oyuncu bilgisi haricinde bu işlemi yapmıştır. Bizler oyuncunun ve menajerinin önümüzdeki sezon hangi takımlarla nasıl çalışmalar yaptıklarının takipçisi olacağız.
"BÜTÜN ALACAKLARI ZAMANINDA ÖDENİYOR"
Basında çıkan haberlerin aksine anılan oyuncunun ödemelerini alamadığı gerekçesiyle takımdan ayrıldığı gerçek dışıdır ki, kulübümüz ligde sporcu ve personel ödemelerini zamanında ve aksatmaksızın yapan yegane kulüplerden biridir.
ABD Milli Takımı'nda da yer alan Stefanie Marie Dolson’un ligde kalma mücadelesi veren takımımızın son hafta oynayacağı maçtan önceki bu hareketi ne profesyonelliğe ne sporculuğa ne de ahlaka sığmamakta; bunun dışında Bilyoner.Com Kadınlar Basketbol Liginde son haftalara damgasını vuran şaibe ile ilgili de akıllarda sporcu hakkında soru işaretleri yaratmaktadır.
"FIBA'YA ŞİKAYET EDECEĞİZ"
Kulübümüz, yasal yollara başvurarak hem kendisini hem de Türk basketbolunu savunmak adına FIBA nezdinde de gerekli işlemleri yapacaktır. Bugüne kadar kazandığı ve kaybettiği tüm maçlarda son saniyeye kadar mücadele eden takımımız, ligin son haftasında oynayacağı Abdullah Gül Üniversitesi maçında da son saniyeye kadar mücadele edecektir.
"İLGİLİ KİŞİLER TAKİBE ALINSIN"
Türkiye Basketbol Federasyonu’nun ve yetkili mahkemelerin tüm kurumlarına açık çağrımız kişilerin takibe alınması, son hafta mücadelelerinin tarafsız olarak incelenmesidir.

Haberin Devamı