Gazete Vatan Logo
Futbol Dünya onu konuşuyor

Dünya onu konuşuyor

TRT'nin Formula 1 muhabiri Dilara Gönder, dünya basınına konu oldu. Nedeni ise...

TRT’nin Formula muhabiri Dilara Gönder, konuştuğu dillerle ve güzelliğiyle efsanevi pilot Michael Schumacher’in ve yabancı basının ilgi odağı oldu

Formula 1’in Bahreyn‘deki sezon açılısında ilk yayınında bütün pilotlarla hem İngilizce hem de Almanca röportajlar yapan sunucu, Michael Schumacher‘in dikkatinden de kaçmadı. Schumacher’in İngiliz gazetecilerle yaptığı basın toplantısında sorusuna Almanca başlayan Dilara‘yı önce Michael‘in basın danışmanı İngilizce devam etmesi konusunda uyardı. Bunun üzerine sözlerine İngilizce devam eden Gönder, heyecanlanınca sorusunda hem Almanca hem de İngilizce sözcüklere yer verdi.

Bu karışıklık karşısında kahkahalarına engel olamayan efsanevi alman pilot Almanya‘nın en büyük televizyon kanalı RTL ekibine döndü ve Dilara‘yı işaret ederek ‘Çok hoşuma gitti, bu çok iyiydi.. ’ diyerek ’senin için soruyu ben çeviririm’ jestini yaptı.

1983’te Almanya’da doğan Dilara Gönder Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü mezunu. Kariyerine ilk olarak 2004 yılında Fenerbahçe TV’de başladı. FB TV’de Music Box isimli programıyla tanınan Gönder, 2007’de Lig TV’ye geçti. Altı ay önce Lig TV‘den ayrılan Dilara Gönder ekranlara TRT ile döndü. Formula 1 ekibine giren güzel sunucu F1‘in yeni yüzü oldu.(Milliyet/CADDE)

Haberin Devamı