Gazete Vatan Logo
Şampiy10 Dünya Kupası altın mı? Dünya Kupası kaç kg, değeri ne? Dünya Kupası kaç milyon dolar?

Dünya Kupası altın mı? Dünya Kupası kaç kg, değeri ne? Dünya Kupası kaç milyon dolar?

Katar’da gerçekleştirilen 2022 FIFA Dünya Kupası finali Fransa ve Arjantin arasında oynandı. Kıran kırana geçen karşılaşmanın galibi Arjantin oldu. 2022 Dünya Kupası şampiyonu Arjantin’in Katar’da kupayı kaldırmasının ardından pek çok kişi de kupa ile ilgili özellikleri ve değerini araştırıyor. Peki, Dünya Kupası altın mı? Dünya Kupası kaç kg, değeri ne? Dünya Kupası kaç milyon dolar? İşte detaylar…

Dünya Kupası altın mı? Dünya Kupası kaç kg, değeri ne? Dünya Kupası kaç milyon dolar?

Katar’da gerçekleştirilen 2022 FIFA Dünya Kupası Şampiyonu Arjantin oldu. Nefes kesen mücadelelerin ardından Fransa ve Arjantin arasında oynanan final maçının ardından şampiyon belli oldu. Arjantin 2022 Dünya Kupası’nı Katar’da kaldırdı. Tasarımı, görüntüsü ve ağırlığı ile dikkat çeken kupa ile ilgili detaylar merak ediliyor.

DÜNYA KUPASI ALTIN MI? DÜNYA KUPASI KAÇ KG, DEĞERİ NE?

1974'ten günümüze aynı tasarımla kullanılan Dünya Kupası, yaklaşık 20 milyon dolar değerinde olduğu biliniyor. Kupa aynı zamanda en pahalı Spor ödüllerinden biri olarak biliniyor. Kupa 18 ayar altından, tabanı ise malakitten yapılma. 36,8 santimetre boyundaki kupanın ağırlığı 6,1 kilogram. İtalya'da Stabilimento Artistico Bertoni şirketi tarafından tasarlanıp üretilen kupada iki insan figürü gezegenimizi taşırken sembolize ediliyor.