Gazete Vatan Logo
Basketbol DJ çaldı Kaf-Kaf oynadı

DJ çaldı Kaf-Kaf oynadı

Pınar Karşıyaka, final serisi 3. maçında Anadolu Efes’i devirip seride 2-1 öne geçti

DJ çaldı Kaf-Kaf oynadı

Efes, Heurtel’in cezası nedeniyle oynamadığı mücadelede Krstic’i de 3. periyotta kaybetti. Rakibine 18 top kaybı yaptıran İzmir ekibini hücumda ise 26 üreten DJ Strawberry sürükledi

İLK iki maça kıyasla skor anlamında çok daha kısır geçen maçta, serinin belirleyici noktası olan ribaundlarda; Anadolu Efes’in 40-27’lik üstünlüğüne rağmen kazanan taraf Pınar Karşıyaka oldu. İstanbul’da istediği basketbolu parkeye yansıtmayı başaran İzmir ekibi, kendi evinde oyunu yönlendirme konusunda zor anlar yaşadı.

DRAPER’IN eksikliği üzerine en önemli silahlarından biri olan Huertel’den yoksun bir şekilde maça çıkan Anadolu Efes, alan savunması ve adam değişerek yaptığı müdaafa ile hem Karşıyaka’nın oyun düzenini bozdu hem de Strawberry hariç diğer oyuncuları potadan uzak tutmayı başardı.

ÖZELLİKLE ikinci periyotta erken sayılar bulmaya çalışırken skor üretmekte sıkıntı yaşayan Pınar Karşıyaka karşısında, boş bulduğu atışları cezaya dönüştüremeyen Efes, farkı açabilecek şansı olmasına rağmen bu şansını değerlendiremedi ve soyunma odasına 35-39’luk skorla gitti.

Haberin Devamı

KRSTIC BÜYÜK KAYIP

2. yarı eksik isimlere bir yenisi daha eklendi. Krstic’in sakatlanmasıyla birlikte kritik bir kayıp daha veren Efes; Diebler, Dixon ve Palacios’un yeterince etkili olamayışını da avantaja çevirerek maçtan kopmamayı başardı. Pınar Karşıyaka çizgiden de istediği verimi alamadı (10/30) ancak ev sahibi avantajının ve Efes’in eksik oluşunun meyvesini yedi.

BÖYLELİKLE seride 2-1 öne geçmeyi başardı. Şimdi point guard pozisyonundaki sıkıntının yanında Efes için kritik soru, bir sonraki maçta sakatlığı ya da alacağı olası ceza ile Krstic’in yerini nasıl dolduracağı olacak.