Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Grekoromen Stil A Milli Güreş Takımı, Avrupa şampiyonu oldu

Grekoromen Stil A Milli Güreş Takımı, Avrupa şampiyonu oldu

Grekoromen Stil A Milli Takımı, Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de sona eren 2023 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 6 madalya kazanarak takım halinde 17 yıl sonra tekrar Avrupa şampiyonu oldu.

Grekoromen Stil A Milli Güreş Takımı, Avrupa şampiyonu oldu

2023 Avrupa Güreş Şampiyonası'nın son gününde grekoromen stilin bu akşam yapılan final maçlarında 82 kiloda Burhan Akbudak altın, 60 kiloda Kerem Kamal, 67 kiloda Murat Fırat ve 72 kiloda Selçuk Can, bronz madalya için mindere çıktı. Millilerde Burhan Akbudak altın madalya, Selçuk Can ise bronz madalya kazanırken Kerem Kamal ve Murat Fırat rakiplerine kaybettiler.

Bugün sona eren 2023 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stilde 130 kiloda Rıza Kayaalp ve 55 kiloda Adem Burak Uzun altın, 92 kiloda Burhan Akbudak altın, 87 kiloda Ali Cengiz gümüş, 77 kiloda Yunus Emre Başar bronz ve 72 kiloda Selçuk Can bronz madalya kazandı.

Millilerde 60 kiloda Kerem Kamal, 63 kiloda Mehmet Çeker, 67 kiloda Murat Fırat, 72 kiloda Selçuk Can ve 97 kiloda Metehan Başar şampiyonayı madalyasız tamamlayan isimler oldu.

BURHAN AKBUDAK’TAN ALTIN MADALYA

Hırvatistan’ın başkenti Zgreb'de bugün yapılan final karşılaşmaları ile sona eren 2023 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Türkiye Grekoromen A Milli Takımı'ndan Burhan Akbudak altın madalya kazandı. Kariyerinde 2021 Dünya Şampiyonası gümüş, 2022 Dünya Şampiyonası altın ve 2022 Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalya bulunan Burhan Akbudak, 2023 Avrupa Şampiyonası'nda finalde karşılaştığı Ukraynalı Yaroslav Filchakov’u (3-3) son avantaj puanıyla yenerek kariyerinde ilk defa Avrupa şampiyonluğunu elde etti. Hırvatistan’da yapılan 2023 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 82 kiloda mücadele eden Burhan Akbudak şampiyonanın ilk maçında, Sırp Branko Kovacecic’i (9-0) teknik üstünlükle, çeyrek finalde ise Alman Roland Scwarz'ı da (9-0) teknik üstünlükle yendi. Yarı final maçında Avrupa şampiyonu Azerbaycanlı Refig Huseynov ile karşılaştı. Maçın ilk dakikalarında ihtarla (1-0) puan alan Burhan, rakibini yerde parter pozisyonunda çırparak 2 puan daha aldı (3-0) ve öne geçti. Maçın ikinci yarısına sporcular karşılıklı ataklarla başladı. Ancak ilk ihtarla 1 puanını alan Azeri Refig, yerde parter pozisyonunda atamadı. Burhan, rakibinin oyununa karşılık verdi ve çırpma ile 2 puan daha alarak skoru (5-1) yaptı. Yerde çırpma yapmaya çalışan Burhan, rakibini tuş pozisyonuna getirerek tuş ile maçı kazandı ve adını finale yazdırdı. Milli sporcu Burhan Akbudak, finalde Ukraynalı Yaraslav Filchakov ile karşılaştı. 2022'de yendiği rakibi karşısında Burhan, ilk puanını (1-0) ihtarla aldı. Rakibini yerde parter pozisyonunda istedi ama puan çıkaramadı. Devreye Yaraslav Filchakov karşısında Burhan Akbudak (1-0) önde girdi. İkinci devreye Yaraslav Filchakov aktif başladı ama hakem iki sporcuyu da sertlik nedeniyle uyardı. Filchakov, Burhan karşısında ilk puanını ihtarla aldı ve maç yerde devam etti. Filchakov, yerde 2 puan daha aldı ve (3-1) öne geçti. Son 1 dakikada Burhan Akbudak rakibine pasif oyundan ihtar verdirdi ve maç yerde parter pozisyonunda devam etti. Milli güreşçi, yerde zorda olsa rakibini çırptı ve 2 puan alarak skoru (3-3) yaptı. Beraberlikte avantajın kendisinde olduğunu bilen Burhan son saniyelerde kontrollü güreşerek maçı kazandı ve Avrupa şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

SELÇUK CAN AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ

Haberin Devamı

2023 Avrupa Şampiyonası'nda grekoromen stil 72 kiloda mücadele eden Selçuk Can, bronz madalya için Ukraynalı Andrey Kulyk ile karşılaştı. Maçın ilk dakikalarında rakibine ihtarla üstünlük sağladı. Milli güreşçi, rakibini yerde parter pozisyonunda istedi. Can, yerde supleksle 4 puan aldı ve devreye (5-0) önde girdi. İkinci yarıya hızlı başlayan Andrey Kulyk ihtarla 1 puan aldı ve skoru (1-5) yaptı. Son dakikada rakibinin baskısına rağmen Selçuk Can maçı (5-1) kazanarak Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı.

Haberin Devamı

Grekoromen Stil A Milli Güreş Takımı, Avrupa şampiyonu oldu