Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar 97.Gazi Koşusu'nu Mehmet Kaya ile Urfa Aslanı kazandı

97.Gazi Koşusu'nu Mehmet Kaya ile Urfa Aslanı kazandı

Büyük heyecana sahne olan 97. Gazi Koşusu'nu Urfa Aslanı isimli safkan kazandı.

97.Gazi Koşusu'nu Mehmet Kaya ile Urfa Aslanı kazandı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına gerçekleştirilen Gazi Koşusu’nun 97.’si İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda saat 17.15’te başladı. Cumhuriyetimizin 100. yılına denk gelen bu seneki 2400 metre mesafeli koşuda 17’si erkek, 5’i dişi olmak üzere toplam 22 safkan birincilik için mücadele etti. Dev yarışı Urfa Aslanı isimli safkan kazandı.

ŞAMPİYONUN İKRAMİYESİ 5 MİLYON LİRA

Türk yarışçılığının derbisi olan bu önemli randevunun bu yılki birincilik ikramiyesi 5 milyon TL olarak belirlendi. 97. Gazi Koşusu’nda ikinciye 2 milyon TL, üçüncüye 1 milyon TL, dördüncüye 500 bin TL ve beşinciye ise 250 bin TL ikramiye dağıtılacak. Koşuyu kazanan tayın sahibi birincilik ikramiyesine ek olarak kayıt tutarları, taksit ücretleri ve at sahibi primiyle birlikte toplam 7 milyon 848 bin TL’lik bir ikramiye kazanmış olacak. At sahibi aynı zamanda tayın yetiştiricisi ise bu tutara yetiştiricilik primi de dahil olacak ve ödül 9 milyon 285 bin TL’ye ulaşacak.

22 SAFKAN YARIŞTA

97. Gazi Koşusu'na kayıt yaptıran 22'si asil ve 4'ü yedek olmak üzere 26 safkan şöyle;

Haberin Devamı

Asil:Altınsima, Anadolu Koparan, Bright Fire, Cosmic Kid, Dagmar, Head Vorker, Lord of Pelennor, Native Power, Poyri, Qualizto, Raks Star, Samurai Kajiki, Sound of Summer, The Raptor, Turdemirkır, Urfa Aslanı, Wild Danger, Chaika, Çakalın Kızı, General Briella, Horror, Moonlight Fairy

KANAL D'DE

Yılların deneyimli yarış spikeri Yüksel Saymaz’ın anlattığı Gazi Koşusu, Demirören Medya Grubu adına Kanal D, D-Smart 82. Kanal Spor Smart 2 ve TAY TV’den canlı olarak ekrana geldi.

"BOLD PİLOT" EN İYİ DERECEYİ YAPTI

Gazi Koşusu'nda en iyi derece, "Bold Pilot" isimli safkanda bulunuyor. 1996 yılında Özdemir Atman'ın sahibi olduğu "Bold Pilot", Halis Karataş yönetiminde 2.26.22'lik derece yaptı ve Gazi Koşusu'nun 95 yıllık tarihinin en hızlı safkanı oldu.

AHMET ÇELİK ÜST ÜSTE KAZANMA REKORUNU KIRDI

Jokey Ahmet Çelik, 7 kezle Gazi Koşusu'nu üst üste en çok kazanan jokey rekorunu elinde bulunduruyor. 89. Gazi Koşusu'nu "Renk", 90. Gazi Koşusu'nu "Graystorm", 91. Gazi Koşusu'nu "Piano Sonata", 92. Gazi Koşusu'nu "Hep Beraber" adlı safkanla kazanan Çelik, 93. Gazi Koşusu'nu "The Last Romance" isimli safkanla ilk sırada bitirdi. Tecrübeli jokey, 94. Gazi Koşusu'nu "Call To Victory" ve 95. Gazi Koşusu'nu ise "Burgas" isimli safkanla kazanarak, üst üste 7 kez birincilik sevinci yaşadı. Unutulmaz jokey Ekrem Kurt; 1971, 1972 ve 1973'te üç yıl arka arkaya Gazi Koşusu'nu kazanmıştı.

Haberin Devamı