Gazete Vatan Logo
Futbol 'Çok iyi bir sezon geçiriyoruz'

'Çok iyi bir sezon geçiriyoruz'

“4 yıllık mukavelem var, çalışıyorum. Sezon biter, yönetimle oturup, neyi doğru, neyi yanlış yaptık konuşuruz. Beşiktaş bir şeyleri toparlama sezonunu çok iyi geçiriyor. Avrupa’da mücadele etme şansımız yüksek.”

'Çok iyi bir sezon geçiriyoruz'

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, dün basın mensuplarıyla yaptığı sohbet toplantısında önemli açıklamalar yaptı... Eleştiri oklarının hedefinde olan ve sezon sonunda gönderileceği yönünde söylentiler olan tecrübeli çalıştırıcı, “Beşiktaş ile 4 sene mukavelem var, çalışıyorum. Sezon biter, oturur değerlendiririz. Neyi doğru, neyi yanlış yaptık konuşuruz, öz eleştiri yaparız. Beşiktaş, bir şeyleri toparlama sezonunu çok iyi geçiriyor. Kısır çekişmelerden uzaklaşıp, artık bundan sonrası için neler yapabiliriz, ona bakalım” dedi...

Aybaba, kalan 5 lig maçıyla ilgili ise “Ortada 15 tane puan var. Biz bu puanlara talibiz. Akhisar Belediyespor maçı son 5 haftada oynayacağımız en zor maç olacak. Karşımızda çok iyi direnen ve kümede kalma mücadelesi veren bir takım var. Bizim de aynı direnci göstermemiz lazım. Bu direnci gösterirsek işimiz daha kolay olur.

Avrupa'da mücadele etme şansımız yüksek. Rakiplerimizin puan kaybına göre ligi nerede bitireceğimiz belli olacak. Geçen hafta üstümüzdeki takımlar puan kaybedebilirlerdi; olmadı. Bu hafta kayıplar yaşanabilir. Matematiksel olarak şansımız sürdüğü sürece belirli hedeflerimize doğru gitmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘YÖNETİMLE BİRLİKTEYİZ’

Deneyimli hoca, “Yönetimin desteğini arkanızda hissediyor musunuz?” sorusuna ise “Bugüne kadar her şeyi birlikte yaptık. Böyle bir sorunumuz yok” yanıtını verirken, Medical Park Antalya maçında taraftarın kendisine yönelik protestosu için de “Futbolda olur böyle şeyler” demekle yetindi.

Aybaba ayrıca, kulübün yalanlamasına rağmen kızı Gülşen Aybaba ile bazı taraftarlar arasında tartışma yaşandığını doğruladı, fakat bu konuda yorum yapmadı.

Erdoğan’dan Aybaba’ya destek

Beşiktaşlı yönetici Levent Erdoğan, teknik direktör Samet Aybaba’ya sahip çıktı... Kulübün internet sitesine açıklama yapan Erdoğan, sezon başında tecrübeli hocanın birçok zorluğa rağmen elini taşın altına soktuğunu belirterek, “Görevi başında özveriyle çalışan Samet Aybaba adına, maksatlı yapılan bu karalama kampanyasına camiamız ve özellikle taraftarlarımızın alet olmamasını umut ediyor ve takımımıza başarılar diliyorum” dedi.

Haberin Devamı