Gazete Vatan Logo
Futbol Cimbom'dan yeni atak!

Cimbom'dan yeni atak!

Kewell transferi ile gündem yaratan G.Saray ikinci bombayı patlatmak üzere harekete geçti




Golcü Kewell’ın transferinde büyük pay sahibi olan ve bir kez daha İngiltere’nin yolunu tutan futbol şube sorumlusu Haldun Üstünel, ilk etapta West Ham’ın kaptanı için nabız yoklayacak, Itandje ile de özel görüşecek.

HARRY Kewell’ı renklerine bağlayarak transferde ilk bombayı patlatan Galatasaray, hız kesmedi. Liverpool defterini kapatan Avustralyalı futbolcunun transferinde büyük pay sahibi olan futbol şube sorumlusu Haldun Üstünel, kaleci ve stoper transferi için bir kez daha İngiltere’nin yolunu tuttu. Kewell transferini bitirmek için tam 10 gün İngiltere-Fransa arasında mekik dokuyan Üstünel, golcü futbolcunun önceki gün yapılan imza töreninin ardından yeniden rotayı Ada’ya çevirdi.

Yakın markaj

Üstünel’in elindeki listedeki ilk isimler ise daha önce İstanbul’a gelen kaleci Charles Itandje, Daniel Sorensen ve Lucas Neill oldu. Üstünel’in Liverpool ile el sıkışmalarına rağmen Türkiye’de menajerlerinin engeline takıldıkları Itandje’ye İngiltere’de yakın markaj uyguladığı ve Fransız file bekçisi ile özel olarak görüşüp kesin olarak anlaşıp bu transferi bitirmek istediği öğrenildi. Aston Villa’nın kalesini koruyan Danimarkalı Sorensen ise Itandje’nin hem daha genç hem de daha uzun yıllar Galatasaray’a hizmet edebilecek olmasından ötürü alternatif olarak listede ikinci sırada yer alıyor.

Teklif 2 milyon Euro

Yeni sezon öncesi savunmada sıkıntı yaşayan Galatasaray’ın peşinde olduğu bir diğer futbolcu da Lucas Neill. West Ham takımının kaptanlığını da yapan tecrübeli stoper için de nabız yoklanıyor. İngiliz kulübünün Neill’i bırakmak istememesine rağmen sarı kırmızılı yöneticiler 2 milyon Euro’luk bonservis bedelini gözden çıkarmış durumda.

Bu teklif sonrası Haldun Üstünel’in bu transferi de bitirip, Lucas Neill ile kesin olarak anlaşmaya vararak İstanbul’a dönmeyi planladığı belirtildi.

Galatasaray’ın transfer listesinde bu üç isim ön plana çıkarken, Haldun Üstünel, İngiltere’deki temaslarını tamamladıktan sonra sonuçlara göre yeni arayışlar için Fransa’nın yolunu tutacak. (hurriyet)

Haberin Devamı