Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Burak yoksa gol de yok!

Burak yoksa gol de yok!

Trabzonspor, milli forvetin yokluğunda rakip fileleri havalandıramıyor.

Burak yoksa gol de yok!

Son 4 Süper Lig maçında berabere kalan bordo-mavililerde 20 futbolcu forma giydi. Sadece Burak gol sevinci yaşarken, ‘kral’ın oynamadığı 4 mücadelede tek 3 puan G.Saray karşısında geldi.

BURAK Yılmaz yoksa, ne gol var ne Fırtına... Göztepe karşılaşmasında da berabere kalıp, şampiyonluk şansını iyice azaltan bordo-mavililerde, milli futbolcunun yokluğu mumla aranıyor. Son 4 lig maçında berabere kalan Karadeniz ekibinde toplam 20 futbolcu forma giyerken sadece Burak Yılmaz gol atma başarısı gösterdi.

BORDO-mavililerde forvet oyuncularından Dame N’Doye ligde 6 haftadır, Hugo Rodallega ise 5 haftadır ağları havalandıramazken, Göztepe ile 0-0 berabere kalınan maçta sakatlığı nedeniyle oynayamayan Burak, son 4 haftanın 3’ünde forma giyerek 4 golü de kaydeden isim oldu.

80 DAKİKADA 1 GOL

SÜPER Lig’de oynadığı dakika başına en çok gol atma başarısı gösteren isim olan deneyimli forvet, son mücadelede forma giyemese de 17 golle gol krallığını sürdürüyor. 1356 dakika sahada kalıp, 1.06 gol ortalamasıyla maçlarını oynayan tecrübeli hücumcu ortalama 80 dakikada 1 gol kaydetti. Ayrıca 20 hafta sonunda takımının 36 golünün 17’sini kaydederek gollerin yüzde 47.2’sine imza attı.

Haberin Devamı

KARADENİZ Fırtına’sı Burak Yılmaz’ın yokluğunda gol yollarında sıkıntı çekmesinin dışında galibiyet almakta da zorlanıyor. Bu sezon 4 lig maçını kaçıran Burak’ın olmadığı mücadelelerde Fırtına sadece G.Saray’ı devirebildi. Diğer 3 mücadelede ise 2 beraberlik, 1 yenilgi aldı.