Gazete Vatan Logo
Futbol Bu yenilgi sayılmaz!

Bu yenilgi sayılmaz!

Milliler Hollanda maçında ümit verdi

Bu yenilgi sayılmaz!

Maç boyu Portakallar’a net fırsat vermeyen Milliler golü İsmail’in hatasıyla yedi. Burak, Umut, Kazım ve Engin yakaladıklarını atsa ‘Hiddink revizyonu’ ilk maçta sonuç verecekti.

GÖREVE geldiği ilk günlerde “Takımımda herkesin hem ofansif hem de defansif görevleri olacak” demişti Hiddink... Almanya ve Azerbaycan yenilgilerinin ardından da değişimin sinyallerini vermişti ve dünkü Hollanda sınavında belki de ilk kez düşündüğü oyun tarzına yakın bir kadroyla sahaya çıktı. Özellikle orta sahada iki yönlü oynayabilen Sabri-Hamit-Nuri-Selçuk dörtlüsünün olması bunun göstergesi.



BAŞTA BUNALTTIK

AYRICA Serdar Kesimal, Umut, Burak ve İsmail hatta sonrasında Mehmet Ekici, Yekta, Engin Baytar, Yiğit İncedemir gibi isimlerle de ‘değişik’ bir hâl alan Milli Takım ilk 10 dakikada Hollanda’yı sahasına hapsetti. Presle Portakallar’ı çıkarmayan Milliler 11. dakikada Burak’la yüzde 100’ü kaçırdı. Nuri’den aldığı pasla iki oyuncuyu geçip kaleciyle karşı karşıya kalan Burak’ın plasesini Stekelenburg dışarı çeldi.

AMA dakikalar geçtikçe Dünya Kupası finalisti, oturmuş bir kadrosu olan Hollanda, bizim yenilenen Milli Takımımız karşısında üstünlüğünü hissettirmeye başladı. 15’te Sneijder’in serbest vuruşuna Nuri’nin ters kafası direği yaladı. 30’da soldan içeri kat eden Afellay’ın şutu dışarı giderken, 39’da Sneijder ürküttü. Yaklaşık 30 metreden kullandığı frikik barajdan geri geri geldi. Dönene öyle sert vurdu ki, neyse ki Volkan’ın elinden sekip içeri gitmedi. 45’te ise yine Afellay yine soldan içeri kıvrıldı, bu kez üstten auta yolladı.

SÜREKLİ ÜZERİNE GİTTİ

İLK yarıda ciddi pozisyon vermedik ama 2. devreye kötü başladık. İsmail’in sol kanatta gereksiz yere risk alıp, yaptığı top kaybının ardından tek pasla karşı karşıya kalan Huntelaar, dibine vurup golünü attı. Ancak buna karşın dağılmadık.

61’DE Nuri’nin ortasına Umut müthiş yükselip kafayı vurdu ama top kalecinin üzerine gitti. 75’te ise Kazım öyle bir gol kaçırdı ki ‘Youtube’a düşecek. Soldan gelen ortaya Stekelenburg çıktı ama tek yumruğunda top Sabri’nin önüne düştü. O yapıştırdı voleyi ve top iki kişiye çarpıp Kazım’ın ayağına geldi. Kale boştu ama 7 metreden dışarı vurdu. 85’te Engin’in sert ortasını arka direkte ve markaj altında Gökhan dışarı gönderirken, 90’da ise Engin soldan 18’e girdi, şutunu attı ama sanki mıknatıs varmışçasına top yine kalecinin üzerine gitti.

YEDİĞİMİZ gol haricinde ki o da bireysel hatayla geldi, pozisyon vermedik. Ayrıca kazanacak kadar da fırsat bulduk. Ve bu kadar güçlü bir takıma karşı, üstelik bu kadar birbirini tanımayan oyuncuların yan yana oynadığı bir maçta umut verici bir oyun oynadığımızı söyleyebiliriz.

Gizli gizli çalışıyorduk

Hiddink: “Yenildik ama performanstan memnunum. Beni bisikletle geziyor sanıyorlardı ama çalışmasak
şu an bazı oyuncular başka milli takımlarda olurdu.”

HOLLANDA yenilgisine karşın Milli Takım Teknik Direktörü Hiddink oyuncularının performansından memnun. Bir test maçını kaybettiklerini ifade eden Hollandalı hoca şöyle devam etti: “Sadece 1-2 idman yapma şansı bulabildik. Bunun ardından sergilenen performansı gördük.

‘MARTTA KADRO HAZIR’

PLAY-off şansımız sürüyor. Şansımızın olmadığı yönündeki algılama çok yanlış. Özellikle defans ve hücumda oyuncularım çok iyiydi. Golü konsantrasyon kaybından yedik. Hollanda’nın da böyle direnç beklediğini sanmıyorum, şaşırmışlardır. Herkes Hollanda’da bisiklet ile gezdiğimi sanıyordu. Biz gizli gizli çalışıyorduk. Bunlar olmasa bazı oyuncularımız başka milli takımlar için oynuyor olurdu.
Laboratuvarda fazla vakit geçiremeyiz. Şubat ayında G.Kore maçı var. Ondan sonra neler yapacağımıza karar vereceğiz. Yeni oyuncularla çalışmaktan mutluyum. Marta kadar çok iyi bir kadro oluşturacağız.”

MAÇIN YILDIZI: STEKELENBURG

2010 Dünya Kupası finalisti Hollanda eğer dün elimizden kurtulduysa bunu kalecisi Maarten Stekelenburg’a borçlu. Daha 11. dakikada karşı karşıya pozisyonda Burak’ın plasesini dışarı çelen 28 yaşındaki başarılı file bekçisi ikinci yarıda ise önce Umut’un yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşunu ve son dakikalarda Engin’i sert şutlarını çıkartarak Portakallar’a galibiyeti getiren isim oldu.

Hiddink revizyonu ince ince yapıyor

MİLLİ Takım’da köklü değişim ve yenileri görmek için Hollanda maçını fırsat gören Hiddink kadroya çağırdığı yeni isimlerden sadece 3’ünü ilk 11’e aldı. Umut, Burak ve ilk kez milli formayı giyen Serdar Kesimal bu şansa sahip oldu. Yiğit İncedemir, Yekta Kurtuluş, Mehmet Ekici ve Engin Baytar da dün ilk kez milli heyecanı yaşadı.

Hollanda’da Türk pazarına HÜCUM

HOLLANDA maçı Milli Takım’a çağrılan yeni isimler yüzünden tam bir ‘futbolcu pazarına’ döndü. Avrupa’nın önde gelen kulüpleri Amsterdam’a gönderdikleri ‘scout’larla futbolcularımızı takip altına aldılar. Selçuk İnan’ı Valencia, Sevilla, Villareal, Tottenham ve Liverpool izledi. Umut Bulut ise yine Toulouse’un takibindeydi.

Almanya Özil’siz hiç ‘Mesut’ değil

EURO 2012 elemelerindeki rakiplerimiz de dün geceyi boş geçmedi. Mesut Özil’siz Almanya özel maçta İsveç ile deplasmanda 0-0 berabere kalırken, Milli Takım karşısında sürpriz bir galibiyet alan Azerbaycan Karadağ ile oynadığı hazırlık maçını 2-0 kaybetti.

Avusturya sahasında Yunanistan’a 2-1 boyun eğdi. Belçika ise Rusya’da Lukaku’nun dublesiyle moral buldu.

Milli Takım, FIFA’da 29.’luğu korudu

FIFA’NIN aylık dünya sıralamasında Türkiye, 788 puanla 29. sıradaki yerini korudu. Listenin zirvesinde yine İspanya yer alırken, listedeki ilk 9 ülke sıralamadaki yerlerini korudu. İkincilikte dünkü rakibimiz Hollanda, üçüncülükte ise Brezilya bulunuyor. Mısır ilk 10’a girerken Rusya ise 3 basamak geriledi.

MarwIjk: Türkler işimizi zorlaştırdı

HOLLANDA Teknik Direktörü van Marwijk, Türkiye karşısında çok zorlandıklarını itiraf etti. Türkiye’nin yeni ekip kurduğunu belirtin Marwijk, “Şevkle oynadılar ve işimizi zorlaştırdılar. En iyi oyunlarımızdan biri değildi. Eksiğimiz çoktu. Yine de kazanmak başarı” dedi.

Haberin Devamı