Gazete Vatan Logo
Basketbol 'Bu takımı ayakta alkışlayalım'

'Bu takımı ayakta alkışlayalım'

Yarın başlayacak olan EUROBASKET 2015 öncesi ‘12 Dev Adamı' Murat Özyer yorumladı.

'Bu takımı ayakta alkışlayalım'

ERGİN Ataman ve teknik ekibi geldikten sonra A Milli Takım’daki arzu ve istek tekrardan yükseldi. 2014 Dünya Şampiyonası’ndaki kadrodan bu şampiyonadaki kadroya baktığınızda 3 tane çok önemli nokta göze çarpıyor.
1-TAKIMIN yaş ortalaması 28.3’ten 25.5’e düşmüş.
2-2014’TEKİ 7 ana oyuncu 2015 kadrosunda yok. Bu şu demek, olimpiyat hakkı kazanıla-
cak, tüm ülkelerin büyük önem verdiği değerli bir turnuva ön-cesi Türkiye bir jenerasyon de-ğişikliği yaşıyor. Bunun temeli-nde altyapı milli takımlarında alınan madalyalar ve oradaki gençlerin yukarı taşınması var.
3-2014’ün oyun kurucuları; Ender Arslan, Kerem Tunçeri, Emir Preldzic ve Barış Ermiş, yerlerini Bobby Dixon, Kartal Özmızrak ve (Doğuş Balbay’ın sakatlanmasıyla) Sinan Güler’e bıraktı. Sistemi, koçun fikirlerini sahaya yansıtacak, oyunun gidişatını kontrol edecek oyun kurucuların tamamının değişmesi, analiz yapılırken çok dikkat edilmesi gereken bir nokta.
BU şampiyonada milli takımın oyununu ve başarısını değerlendirirken dikkat etmemiz gereken 3 nokta bunlar.

Haberin Devamı

'ALMANYA'DA SEYİRCİ YİNE YANIMIZDA'

BİZ, 2001 ve 2010’da seyircimizden büyük direnç alarak Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’nda 2. olduk. Bu kez zor bir grupta yer alsak da Almanya’da kendi seyircimizin önünde oynayacağımız grup maçlarında bu sinerjiyi yakalama şansımız çok yüksek.
BEN bu sinerjinin yaratılması konusunda kurumların saha dışı desteğini eksik görüyorum. Hem iyi bir tanıtım yapılmadı hem de bu Türk Milli Takımı’nın, jenerasyonun hedefleri ve misyonu kamuoyuna iyi anlatılmadı.
SKORA BAKMADAN...
Jenerasyon değişiminin getirdiği zorluklar ve saha dışındaki iletişim eksikliklerinin yanı sıra ‘ölüm grubu’nda olmamızı da eklersek 12 Dev Adam’ın işi oldukça zor ama asla imkansız değil.
ZORLARI başaran ve son 3 senede Türkiye Ligi’nde 2 şampiyonluk yaşamış Ataman-Sarıca’nın liderliğinde değerli bir teknik ekibimiz var. Ayrıca mücadele etmeyi alışkanlık haline getirmiş oyunculardan oluşan bir takıma sahibiz. Biz basketbolseverler, terlerinin son damlasına kadar mücadele edeceğini bildiğimiz 12 Dev Adam’ı maç sonuçlarına bakmadan ayakta alkışlamaya hazırız. Başarılar arkadaşlar...
‘Rakiplerin korkulu rüyası olabiliriz’
27 Haziran-5 Temmuz arasında yapılan U19 Dünya Şampiyonası’nda bronz, 23 Temmuz-2 Ağustos arasında gerçekleştirilen Gençler Avrupa Şampiyonası’nda ise gümüş madalya kazanan takımların önemli parçası olan Furkan Korkmaz, şimdi de A Milli Takım’la Eurobasket 2015’te mücadele edecek. Yarın başlayacak olan Avrupa Şampiyonası’ndaki şanslarını değerlendiren 18 yaşındaki oyuncu, “Zor bir gruptayız. Çok genç takımız ama bu enerjimizi silaha dönüştürebilirsek rakiplerin korkulu rüyası olabiliriz” dedi.

Haberin Devamı