Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Bu onur Cilic'in

Bu onur Cilic'in

Geçen yıl doping yaptığı gerekçesiyle 4 ay men cezası alan Hırvat raket, Djokovic ve Wawrinka'yı eleyen Kei Nishikori karşısında 6-3'lük 3 setle sonuca giderek kupayı kaldırdı.

Bu onur Cilic'in

BİR yanda Berdych ve Federer'i yıkıp geçerek Grand Slam şampiyonu Marin Cilic; diğer yandaysa Wawrinka ve Djokovic'i dize getiren Kei Nishikori. Ve dolayısıyla kıran kırana geçmesi beklenen bir final ... Henüz geçtiğimiz yıl doping yaptığı gerekçesiyle 4 ay men cezası alan Hırvat raket, o süreçte ve sonrasında koçu Goran Ivanisevic ile dinlenmeden gerçekleştirdiği çalışmalarını Amerika Açık şampiyonluğuyla taçlandırdı.

FİNALE gelene kadar yalnızca 10 servis oyunu kaybeden ve turnuva boyunca 98 ace kaydeden Cilic, ilk maçtan son maça kadar ortaya koyduğu istikrarlı tenisiyle, bu şampiyonluğu ne kadar hak ettiğini gösterdi. Ancak sahip olduğumuz beklentide bir türlü varlık gösteremeyen Nishikori'nin performansı finali başka bir yüze bürüdü.

Gerçi çok kısa süre önce geçirdiği ameliyat sebebiyle turnuvaya katılmak istememiş olduğunu ve koçu Chang tarafından ikna edilerek mücadele ettiğini unutmamak lazım. Bu koşullarda final oynamak ve o isimleri devirmek büyük başarı. Zaten Cilic'in isteği, oyun konsantrasyonu, kendisine güvenen tavrı ve tabii ki en başta servisleri karşısında kim olsa karşı koyması zor olurdu.

Haberin Devamı

BUNLARIN yanına tokat gibi çarpan etkili derin forehandlerini de eklediğimizde sonuç bu oldu. Şimdi asıl soru Cilic'in uzun zamandır Nadal, Federer ve Djokovic'siz izlemeye alışık olmadığımız Grand Slam finallerinde istikrarını koruyup koruyamayacağı. Bu orunun cevabıysa tabii ki zaman.