Gazete Vatan Logo
Futbol Bu kupa Türkiye'ye gelebilir!

Bu kupa Türkiye'ye gelebilir!

“McCoughtry ve Pondexter’ın skorer oyununa Verameyenka’nın da destek vermesi durumunda hücum dengeleri sağlanır. Açık sahayı kolay geçen rakibe karşı iyi geri dönmek başlıca hedef olmalı. Son 5 dakikaya maçın içinde girersek kupayı kazanırız.”

Bu kupa Türkiye'ye gelebilir!

F.Bahçe şuan olması gereken yerde. 8’li Final’de oynanan basketbolla haklı olarak senelerdir istikrarlı yapılan yatırımın karşılığı alındı. Cappie Pondexter’ın liderliği, Angel McCoughtry’nin arzusu, Birsel Vardarlı’nın isteği, uzun oyuncuların desteği ve koçun oluşturduğu sistemle istenen başarı gelmiş durumda. Final maçı; yüksek bütçeli, yıldızlar topluluğu olan ev sahibi UMMC Ekaterinburg’a karşı oynanacak. Teknik anlamda McCoughtry ve Pondexter’ın skorer oyununa Anastasiya Verameyenka’nın skor desteği vermesi durumunda hücum dengeleri sağlanır. Buna ek olarak Birsel’in organizasyon desteğiyle Verameyenka’nın önce savunmada sonra da hücumdaki katkısıyla birlikte istenilen sonucu elde etmek daha kolay oluyor.

Maçın özelinde kenardan gelen oyuncuların da performansı önemli olacaktır. Maç içindeki kırılma anlarında özellikle açık sahayı kolay geçen ev sahibine karşı iyi geri dönmek başlıca hedefimiz olmalıdır. Zaman zaman deneyeceğimiz alan savunması ile de hem fiziksel yıpranmayı hem de ev sahibinin hücum dengesini kontrol etme şansına sahip olabiliriz.

KOÇ İŞİNİ BİLİR

Bugüne kadar takım üzerinde belirgin saygınlığı olan koç Iniguez’in final maçında da takımın kapasitesini doğru kullanacak hamleler yapmasını bekliyorum. Maç içinde kalarak, karşılaşmayı son 5 dakikaya taşırsak kupa Türkiye’ye gelecek. Şimdiden bu finalin içinde olarak Türk kadın basketboluna yeni bir başarı ekleyen F.Bahçe’yi tebrik ediyorum.

Haberin Devamı