Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Bu Kartal'a ne yürek dayanır ne de rakip!

Bu Kartal'a ne yürek dayanır ne de rakip!

Beşiktaş 2-0 öne geçtiği Karabük deplasmanında son bölümde yine ecel terleri dökse de hem 3 puanı hem de zirveyi aldı

Bu Kartal'a ne yürek dayanır ne de rakip!

İLK yarıyı anlatmıyorum... Bir şey olmadı... Özeti; Karabük kalenin önüne otobüs çekti, Beşiktaş da kilidi açamadı... Esas cümbüş 2. yarıdaydı... Başlıyorum anlatmaya...
53'TE açıldı perde... Golle başladı oyun... Sosa araya bıraktı, kaleciyle karşı karşıya kalan Demba Ba bir kez daha Beşiktaşlılar'a “Çok şükür Almeida gitti” dedirterek topun dibine girdi, Waterman'ı avladı. 2 dakika sonra yine aynı ikili; Sosa-Ba başrolde... Atağı Gökhan başlattı, sağdan Sosa kesti, arkada Ba kafayla durumu 2-0'a getirdi.
NORMALDE 2-0'ı bulan büyük takım rahatlar... Ancak Beşiktaş bu skoru yakaladıysa maç yeni başlar... Nitekim 55'te geldi Karabük. Traore kesti, Mabiala kafayı vurdu, Cenk'te kaldı. 62'de fark 3'e çıkabilirdi.. Ba'nın Waterman'ı geçip kaleye yolladığı topu Emre çizgiden çıkardı.
ERSAN?UYKUYA?DALDI...
64'TE Karabük golü attı ama yardımcının hatalı ofsayt bayrağına takıldı. Fakat bu ders olmadı Biliç'e, maçın fişini çekmek için gereken, Asteras karşılaşmasında geç gelen Necip hamlesi gelmedi aklına.
NEYSE, devam edelim... 70'te iyi çıktı kontraya Kartal... Kerim düzgün bir pas verse Ba boş kaleye atacaktı fakat araya Mabiala girdi. 83'te ise golü buldu Karabük... Aykut'un doldurduğu topu Kumbela geri çevirdi, Ersan uykuya dalınca karambol oldu, topu önünde bulan Musa 2-1 yaptı.
SONRASINDA telaşlı, ne yaptığını bilmeyen bir Beşiktaş... Karabük köşeye sıkıştırdı. 89'da Erdem'in frikiğini çıkaran Cenk, 90+3'te ise Hakan'ın şutunu kurtardı. 90+4'te Traore'nin şutu üst direkten dışarı giderken 90+5'te Mustafa Pektemek atıldı, 10 kişi kaldı Beşiktaş.
YİNE SANCILI BİTTİ
1-2 dakika daha zaman olsa pas yapamaz, topu tutamaz hale gelen siyah-beyazlılara golü atacaktı Mavi Ateş büyük ihtimalle ama yoktu o süre. Kartal yine sancılar içinde bitirdi maçı. Ancak bu kez son düdük onlar için liderliği getirdi ve son 15 dakikada çekilen tüm acıyı unutturdu...

Haberin Devamı