Gazete Vatan Logo
Futbol Bu kadro 100 gol atar!

Bu kadro 100 gol atar!

“Hiç bu kadar iyi kadrosu olan bir takımla çalışmadım. Aykut hocanın kurduğu sistem de çok iyi. Birkaç küçük oynama ve takviye yapılırsa F.Bahçe süper takım olur.” Tecrübeli teknik direktörün kulüpte yapılan görüşmeye laptopla gitmesi ve F.Bahçe hakkında detaylı bir sunum yapması da sarı-lacivertli yönetimi büyük ölçüde etkiledi

Bu kadro 100 gol atar!

Aykut Kocaman’ın yerini doldurmak için gerek dünyanın gerekse Türkiye’nin en iyi teknik adamlarıyla görüşen F.Bahçe’de Ersun Yanal’ın ismi her geçen biraz daha öne çıkıyor. Aykut Kocaman’ın istifasının kabul edilmesinin hemen ertesinde Yanal ile masaya oturan sarı-lacivertliler başarılı çalıştırıcıyla prensipte anlaşmaya varıp, diğer alternatiflerle görüşmek için vedalaşmıştı. Yanal’ın ardından Mustafa Denizli, Fabio Capello, Mircea Lucescu. Joachim Löw, Felix Magath ve Bert van Marwijk ile temasa geçen Kanarya’da özellikle başkan Aziz Yıldırım, Ersun Yanal’ı takımın başında görmek istiyor.

KOCAMAN’A ÖVGÜ

Nedeni ise Yanal’ın F.Bahçe Kulübü’nde başkan ve yöneticilerle yaptığı görüşmede sergilediği performans. Futbolda kullandığı bilimsel yöntemlerle dikkat çeken, istatistiğe büyük önem veren, hücum futbolunu ilk planda tutan ve küçük bütçeli takımlarda elde ettiği başarılarla dikkat çeken Yanal’ın ilk artısı F.Bahçe ile yapılan görüşmeye sarı-lacivertliler ile ilgili hazırladığı ayrıntılı bir dosya ile gitmesi oldu.

Aziz Yıldırım’ın bu durumdan çok etkilendiği ifade edilirken, tecrübeli teknik adam “Hiç bu kadar iyi bir kadrosu olan takımla çalışmadım. Aykut Kocaman çok iyi bir teknik direktör. Çok daha başarılı işler yaptı. Kurduğu sistem de çok iyi. Birkaç küçük oynama ve birkaç takviye ile F.Bahçe süper bir takım olur” sözleriyle yönetimin de gönlünü fethetti. Ancak Ersun Yanal’ın sarı-lacivretlileri asıl mest eden sözleri ise “Kuyt, Sow,Webo ve Cristian ile bu kadro 100 gol atar” oldu.

BODRUM’DA BEKLİYOR

F.Bahçe ile yaptığı zirvenin ardından dinlenmek Bodrum’a giden Yanal yönetiminden haber beklerken diğer adayların bir bir elenmesi tecrübeli teknik adamı rakiplerinin önüne geçiriyor.

YANAL 4 DEV iSMi GERiDE BIRAKTI

Fabio Capello / RUS MİLLİ TAKIMI

Başkan Aziz Yıldırım’ın 2012-13 sezonunun devre arasında görüştüğü teknik adama takımın başına geçmesi için şartları soruldu. Ancak “Hem Rus Milli Takımı’nı hem de F.Bahçe’yi alıştırırım” önerisine sarı-lacivertli yönetim sıcak bakmıyor.

Joachim Löw / ALMAN MİLLİ TAKIMI

Yönetim 1998-99 sezonunda takımı çalıştıran Alman Milli Takımı’nın teknik direktörünü yeniden takımda görmek istiyor. Ancak Almanya ile Brezilya’da şampiyonluğu hedefleyen Löw’ün “2014 Dünya Kupası’nda sonra gelirim” demesi.

Mircea Lucescu / SHAHKTAR DONETSK

Sarı-lacivertliler hemen hemen her dönem kulüple adı anılan Romen çalıştırıcı ile bizzat görüşmeye gitti. Ancak Lucescu’nun Shakhtar Donetsk ile 3 yılık yeni sözleşme imzalaması ve yıllık ücretinin 8 milyon Euro olması geri adım attırdı.

Felix Magath / BOŞTA

İddiaya göre Doğuş Grubu’nun Volkswagen üzerinden Wolfsburg’un eski hocası için devre girdi. Ancak F.Bahçe’ye gelmek için 3 yıllık sözleşmede diretmesi ve yıllık ücret olarak 5 milyon Euro talep etmesi nedeniyle Magath ismi rafa kalktı.

Haberin Devamı