Gazete Vatan Logo
Futbol 'Böyle olsun istemezdim'

'Böyle olsun istemezdim'

Beşiktaş'ta sözleşmesi feshedilen İbrahim Üzülmez, bir basın toplantısı düzenledi

'Böyle olsun istemezdim'

Beşiktaş’ta geçirdiği 11 koca yılı tek yumrukla sonlandıran
kaptan İbrahim Üzülmez, dün çok sevdiği yuvasına gözyaşlarıyla veda etti:

Demirören, bildiği Üzülmez’i toplantıda yalnız bırakmayıp ‘marka’yı korudu.

Başkan, "Oğlumu kaybettim" ama Beşiktaş’ın vizyonu için
bu kararı almalıydık” dedi.

Üzülmez ise “Niye hep aynı kişi? Kalemim kırılmış, hakkınızı helal edin” diye veda etti.

A.GÜCÜ maçının devre arasında İbrahim Toraman’a yumruk attığı gerekçesiyle Beşiktaş tarafından önceki akşam sözleşmesi feshedilen kaptan İbrahim Üzülmez, dün bir basın toplantısı düzenleyerek camiaya veda etti.. Fakat bu toplantının en önemli detayı, son anda Üzülmez’le beraber kameraların karşısına çıkan başkan Yıldırım Demirören oldu.



ÜZÜLMEZ’İN sinirli olduğunu ve ‘deli’ tarafını çok iyi bilen Demirören, eski kaptanını marke etmek adına toplantıya katıldı. Beşiktaş için sorun teşkil edecek tüm soruları göğüs istopu yapan Demirören, Türkiye Fuitbol Federasyonu’na ‘Faşist’ dediği bir dönemde de müthiş bir demokratik ortam yarattı..

İLK olarak sözü alan Yıldırım, “Maalesef kaptanımız İbrahim’in mukavelesini feshettik. Beşiktaş dünya kulübü olduysa, disiplinden taviz veremez. Olaya manevi baktığınız vakit, önceki akşam sabaha kadar uyuyamadım. Soyunma odasında yaptığı hareket Beşiktaş tarafından kabul edilir bir hareket değildir. İbrahim, mecazi anlamda her futbolcuyu dövebilir ama baş başayken, devre arasında değil.
HOCAMIZ bize durumla ilgili rapor verdi, biz de kararı..



Dünyanın izlediği Beşiktaş’ta yarın yıldızlar ‘Takım kaptanımız o futbolcuyu yumrukladı’ derse Türk futbolu kaybeder. Kazanan kimse olmadı, kaybeden Türk futbolu, Beşiktaş ve İbrahim oldu.

BEN bir oğlumu kaybettim, yönetim kurulu oğlunu kaybetti. Ama şartlar uygun olursa İstanbul’daki son maçımız olan G.Antepspor karşılaşmasında jübile teklif ediyoruz. İbrahim’in Beşiktaş’tan kopma gibi bir şansı yok. Beşiktaşlı Deli İbrahim, Beşiktaşlı Deli İbrahim olarak kalacak.

‘ŞAHSIMA HAKARET EDİLDİ’

SONRASINDA sözü alan Üzülmez’in, Beşiktaş’tan ayrılık cümleleri ise şöyle: “Karşınıza tek çıkacaktım ama başkanım yanımda olmak istedi. Ben de kendisine saygımdan dolayı kabul ettim. A.Gücü maçında kendimi kaybettim ve olaylar bu noktaya geldi. Ben de insanım ve haksızlıklar sonucunda tepkimi ortaya koyuyorum. Ne olursa olsun 36 yaşındayım ve bu takımın kaptanıyım. Şahsıma yapılan rencide edici hakarete dayanamazdım ve böyle bir tepki verdim.

BENİ bu şekilde davranışa iten arkadaşımı da vicdanıyla baş başa bırakıyorum. 11 yıldır bu camianın içindeyim. Bir sürü hocayla çalıştım. Bir sürü oyuncu arkadaşlarım oldu. Peki neden bu arkadaş? Kendi kişiliğimi biliyorum. Sizler de araştıracaksınız. Kendimi o kadar da kötü bir insan olarak görmüyorum. Bugün (dün) beni arayan personel kardeşlerimin de o üzüntülerini, gözyaşlarını görünce, bu görevi iyi yaptığımı düşündüm. Bu görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım. Kimse durup dururken böyle bir olayın içinde yer almaz.

KARAR verilmiş, kalemimiz kırılmış. Benim üzerime düşen görev, 11 yıl boyunca gurur ve şerefle hizmet ettiğim kulübüme aynı şekilde hizmet etmektir. Beşiktaş’a zarar verecek hiçbir şeyin içinde olmadım olmam da. Niye, neden oldu? Keşke küçükler büyüklerine karşı biraz da saygılı olabilseler.

KİMSE böyle olmasını istemezdi, çok üzgünüm. Yanlışımız varsa, sizlerden de özür diliyorum. Bütün Beşiktaşlılar’ın hakkını helal etmesini istiyorum. Böyle olmasını istemezdim.”

‘Başkası yapsa uçağa bile bindirmezdim’

DEMİRÖREN, kararın alındığı önceki günü zor geçirdi. Sabaha kadar gözünü kırpmayan başkan, kendisine ‘affet’ diye baskı yapanlara da şu cümleleri kullandı:

“BAŞKA bir futbolcu böyle bir şey yapsa onu uçağa bile almaz, Ankara’da bırakırdım. Ben de çok üzgünüm. Fakat Beşiktaş adına bu kararı almak zorundayım.”

First Lady, hüngür hüngür AĞLADI!

YILDIRIM Demirören’in eşi Revna Demirören de dün çok kötüydü.. First Lady, “Yıldırım’ın başkanlığından bu yana tanıştığım ilk isim odur. İlk kez onunla sohbet ettim, o bizden birisiydi” diyerek gece boyu hüngür hüngür ağladı..

PAZUBANDINI HEDİYE ETTİ



40 dakika süren toplantıda başkan Demirören, İbrahim Üzülmez’e kaptanlık pazubandı hediye etti. Üzülmez de medyayla tek tek helalleşti.

Yönetim kılı kırk yardı!

BEŞİKTAŞ, tarihi bir kararla İbrahim Üzülmez’le yollarını ayırırken yöneticiler Serdal Adalı ve Cengiz Zülfikaroğlu olayı adeta Cumhuriyet Savcısı gibi araştırdı...

ÖNCEKİ gün tesislere gelen iki yönetici, önce masöründen malzemecisine kadar tüm ekiple görüştü, ardından da teknik heyetin karşısına çıktı. Bernd Schuster’in, “İbrahim takıma zarar veriyor, onunla artık çalışmak istemiyorum” sözlerini de dinleyen yöneticiler, durumu tesislere gelen başkana aksettirdi.

OLAYIN gidişatını gören yönetim, başkan Demirören’in evindeki acil toplantıda uzun tartışmalar sonunda kararını verdi.

Yıldızlar darmadağın: BiZ NEREYE GELDiK?

A.GÜCÜ-BEŞİKTAŞ maçının devre arasında yaşananlar hiç kuşku yok ki soyunma odasındaki herkesi fazlasıyla gerdi.. Fakat takımın yepyeni yıldızları Simao, Almeida ve Fernandes, neredeyse küçük dillerini yutuyorlardı. Böyle bir olayla ilk kez karşılaşan Portekizliler, arkadaşlarına “Biz nasıl bir yere geldik? Kaptan, oyuncuyu döver mi, bu çok mu sıradan?” diyerek bilgi almaya çalıştılar..

Sol kanatta 11 yıldır ‘Mübarek’ gibiydi!

2000 yılında G.Antepspor’dan Beşiktaş’a transfer olan ve ardından da sol kanatta adeta krallığını ilân eden İbrahim Üzülmez, hem geçen yıllara hem de gelen yeni isimlere meydan okudu.

Her sezon formasına daha da sıkı sıkıya bağlanan oyuncu 11 yılda Markus Münch, Rodrigo Tello, Ahmet Yıldırım, Juan Fran gibi önemli sol kanat oyuncularına rağmen takımda kaldı ve bu mevkiyi kimseye bırakmayıp adını lig tarihine kazıdı.

Haberin Devamı