Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe 'Böyle derbi olmaz!'

'Böyle derbi olmaz!'

Futbol yorumcusu Harun Uyar, derbiyi Sampiy10'a değerlendirdi.

'Böyle derbi olmaz!'

Taktik savaşı desem değil, kazanmak için sahaya çıkmışlar desem değil, derbi desem hiç değil. İki hafta önce Fenerbahçe-Galatasaray bu hafta da Fenerbahçe-Beşiktaş...

Bizim zamanımızda derbilerin bir havası olurdu. Sokakta çocuklar, büyükler iddaalara girer; "biz yeneceğiz, siz yeneceksiniz" diye. Ne oldu da derbiler normal maçlardan daha zevksiz hale geldi. Beşiktaş, Türkiye'nin en ofansif takımı olmasına rağmen neredeyse kaleye şutu yok. Bırakın şutu siyah beyazlılar ceza sahasına dahi giremedi. Şimdi soruyorum bu taktik mi, strateji mi? Nedir bu ? Bunun adı gol olursa olur olmassa beraberlik bize yeter rakiple aramızdaki puan farkını koruyalım bunun başka bir adı da olamaz.

Beşiktaş, Beşiktaş gibi oynamalıydı. Rakibin durumuna göre oyun oynanmaz.Rakip sana göre oynar. Bunu en iyi bilen Şenol hocadır. Beşiktaş anlaşılan D.Kiev maçını aklından çıkarmamış. Bütün planlararını bu maçın üzerine yapmış. Öncelikle sakatlık olmadan gol yemeden bu maçı atlatalim demiş. Ancak sahaya çıkmadan önce takımı motive edemediğini Atiba hariç Q7 dahil tüm takımı sahada gezinmesinden anlıyoruz. Kerim tüm topları ezdi. Tek bir olumlu hareketi yoktu. Kerim yerine Olcay Şahan neden düşünülmedi? Formsuz bir Olcay defansif yönünüde düşündüğümüzde daha iyi olmaz mıydı? Orta sahada Tolgay ve Oğuzhan top kaybetme rekoru kırdı. Cenk Tosun da Fenerli stoperlerin arasında kayboldu.

Haberin Devamı

Tüm bu olumsuzluklardan kontra atakla gol aramakta neyin nesi? Beşiktaş, Beşiktaş gibi oynamalıydı. Fenerbahçe'nin de Beşiktaş'tan bir farkı yoktu. Kendi taraftarı önünde pozisyon üretemeyen koskoca 90 dakika boyunca bir kaç korner ve kaleyi tutmayan bir kaç pozisyonla maçı tamamlarken puan farkının 7 ye çıkmasından korktu. Böyle derbi olmaz. Derbi diye insanları kandırmayalım.