Gazete Vatan Logo
Futbol Borç yüzünden kavga çıktı

Borç yüzünden kavga çıktı

Canaydın: "Göreve geldiğimizde 57 milyon değil, 109 milyon dolarlık borç olduğunu gördük." Cansun: "Başkan herhalde hesapları karıştırıyor. Kongrede gereken açıklamayı yapacağım."

G.Saray Başkanı Özhan Canaydın'ın, Lig TV'de yayınlanan "Sanem Altan ile Futbol" programında, kulübün eski borçları ile ilgili yaptığı açıklama Mehmet Cansun'u kızdırdı. Canaydın Sanem Altan'a verdiği röportajda "G.Saray'ın borçlarını ödeyemeyen, kapıda hacizlerin beklediği, devlet ve kulüplerle ihtilaflı durumundan kendimizi çıkardık" derken, şu ifadeleri kullanmıştı:

'Zabıt tutturduk'
"Senelerce ertelenmiş borçların çok kısa devreye sıkışması ve rakip takımlarla bonservis alışımızdaki sıkıntılarımız bizi zorlamıştı. Ben başkan olmadan evvel yaptığını tetkik ile gördüğüm borç rakamınının 2-2.5 buçuk misli daha büyük rakamla karşılaştım. Bunu zabıtlarla tespit ettim. Borç, benim bildiğim G.Saray Kulübü'nün benim seçimimden önce müştereken çıkardığımız hesabımdaki rakam olan 57 milyon küsürlük rakam değildi. Benim önüme 109 milyon dolar borç çıktı."

'Vergi farkı'
Mehmet Cansun ise Canaydın'ın bu açıklamalarına şu yanıtı verdi: "Sayın Canaydın hesaplamalarda bazı yanlışlıklar yaptı herhalde. Kendisi vergi borçlarını ve Ali Sami Yen Stadı için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ödenmesi gereken parayı da bu hesabın içine katmış.

Birincisi vergi borcunu 68 milyon dolar olarak hesaplamış. Ancak bu borç 3 milyon dolara bağlandı. Diğeri de 49 yıllık Ali Sami Yen Stadı üst hakkının kullanımı için ödenecek toplam miktar 27 milyon dolar. Şimdi fazla konuşmak istemiyorum. Sayın Canaydın her yerde aynı şeyleri söylüyor. Ben Mali Kongre'de gereken bütün hesaplan tüm çıplaklığıyla açıklayacağım. Çünkü, bu olay beni çok rahatsız etmeye başladı."

Haberin Devamı