Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe 'Bize rakip olabilmek için yaptılar'

'Bize rakip olabilmek için yaptılar'

Fenerbahçe Asbaşkanı Perek, Trabzonspor'un yaptığı rekor sayıda transferi böyle yorumladı.

'Bize rakip olabilmek için yaptılar'

Geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe, yaz transfer dönemini alışılmadık bir biçimde geride bıraktı. 6 futbolcusuyla yollarını ayıran Sarı-Lacivertli takım sadece 1 transfer yaparak dünyaca ünlü Brezilyalı futbolcu Diego Ribas'ı kadrosuna kattı. Buna karşın diğer şampiyonluk adayları oldukça hareketli günler yaşadı. Özellikle Trabzonspor bir rekora imza atarak aralarında Paraguaylı ünlü golcü Oscar Cardozo'nun da yer aldığı 22 yeni ismi bünyesine katarken 28 oyuncuyla da yollarını ayırdı. Bordo-Mavililerin bu kadro revizyonu için yaklaşık 86 milyon euro bütçe ayırdığı belirtildi.

‘Finansal Fair-Play’ uyarısı

Fenerbahçe Asbaşkanı Tahir Perek hem kendileri hem de rakipleri açısından transfer dönemini yorumladı. Trabzonpor'daki büyük hareketliliği değerlendiren Perek "Neredeyse takımlarının tamamını değiştirdiler. Bence hiç gerek yok bu kadar transfere. Finansal Fair-Play bu sezon devrede. Bence rakiplerimiz böyle bir dönemde çok büyük risk altına girdiler, bu büyük bütçeleri transfere harcayarak. Fakat bir yandan da bakıyoruz başka çareleri yok. Bize yaklaşabilmek, rakip olmak için tek çareleri transfer yapmaktı. Çok eski zamanlara bakarsak bizim de bir yığın transfer yaptığımız sezonlar vardır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Başkana ‘tecrübe’ övgüsü

Bu sezon ise akılcı bir transfer politikası izlediklerini ifade eden Perek “Geçen sezon açık ara şampiyon olduk. Bu şartlar altında fazla transfer yapmak takımı karıştırırdı. Çünkü gelecek her oyuncu yedek kalmaya mahkum. Biz Salih’i oynatamadık, biz de yedekken Roma transfer etti. Takım oturmuş, bozamazsınız. Sadece Diego Ribas'ı kadroya kattık. Kalitesi göz önüne alındığında düşük bir maliyetle transfer edildi. Transfer biraz da tecrübe meselesidir. Başkanımız Aziz Yıldırım transferde gerçekten çok başarılı bir yöneticidir. Alırken de satarken de çok başarılı. Ben Karabük maçında Ribas'ı çok beğendim. Çok güzel ve akıllı paslar veriyor. Ne yapacağını çok iyi biliyor” yorumunda bulundu.

(Bugün)