Gazete Vatan Logo
Futbol Bitsin artık bu çile!

Bitsin artık bu çile!

Bursaspor Avrupa'ya veda etti!

Bitsin artık bu çile!

Bursa, Devler Ligi’ndeki 5. maçında da puanla tanışamadı, üstüne bir de 6 yedi!

Valencia deplasmanında iyi başlayıp goller kaçıran Timsah,
37. dakikada 4-0 geriye düşüp çaresizce sonunu bekledi. Şans
yanımızdaydı, maç 6-1 bitti. Tek ve ilk golümüzü ise Batalla attı.

BURSASPOR dün 5. Şampiyonlar Ligi maçına çıktı Mestalla’da. 5. kez üst üste hem skor hem de oyun olarak net şekilde mağlubiyeti tattı Türkiye Şampiyonu. Ancak kimse küçümsemesin bu takımı. Bursa bu arenaya bileğinin hakkıyla geldi. Geçen senenin Türkiye Şampiyonu. Bu ülke sınırları içinde de şampiyonluk adaylarından biri. Çoğu İstanbul takımının ilk Devler Ligi tecrübesi de aklımızda.

Avrupa’nın 1 numaralı turnuvasında var olmanın kolay olmadığını her büyük takımın taraftarı biliyordur herhalde.



Kötü de başlamadı Bursa. 9’da Insua orta sahada kaptığı topu içeri taşıdı. Sercan’a yaptığı yerden ortaya kaleci yetişti ve top arka direğe sekti. Yetişen Volkan müsait pozisyonda kafayı kaleye yöneltmeyip geriye aktarınca fırsat kaçtı. 12’de bu kez Volkan, Sercan’a müthiş bir uzun pas attı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Sercan’ın aşırtması sol direkten 10 santim farkla auta çıkınca %100 gol kaçtı. Sonrası ise tecrübesiz bir ekibin Şampiyonlar Ligi hikâyesi.



16’DA Ömer açısını kapatmasına rağmen Aduriz’i gereksizce düşürdü. Penaltıyı Mata sol üst köşeye vurdu: 1-0. 2. gol de 5 dakika sonra geldi. Aduriz soldan çizgiye inip arkadaki Mata’yı gördü. O da içeriye kaçan Soldado’yu. Sol çaprazda Ivankov’la karşı karşıya kalan Soldado sağ yan fileleri havalandırdı: 2-0. Maç da aslında o an bitti. Fakat Avrupalı oynamak istiyor. Oynadı da..

29’da Mata nefis topuk pasıyla Alba’yı hareketlendirdi. O da sağ çaprazdan Aduriz’i gördü. Aduriz vurdu, Ivankov’dan döneni ağlara yuvarladı: 3-0. 37’de ceza yayı üstünde Joaquin, Ömer’i vücut çalımıyla ekarte etti ve vurdu. Topa atlayan İbrahim meşin yuvarlağın yönünü değiştirdi ve sol üst köşeden ağlarla buluşmasına neden oldu: 4-0. 55’te ara pasa hareketlenen Soldado, kalesini terkeden Ivankov’u çalımladı ve üst ağları buldu: 5-0.

Ve 69’da bir Anadolu takımı ilk Şampiyonlar Ligi gol sevincini yaşadı. Sercan soldan, sağ direğe yönelen Batalla’yı gördü. Batalla sadece dokundu ama bu dokunuş tarih kitaplarına girdi: 5-1. Valecia mı? Tabii ki etkilenmedi. 78’de kalecinin degajı Mata’yı buldu. O anında Dominguez’e aktardı. Dominguez de kaleye: 6-1.

İLK golü atan Bursa umarım ilk puanı da evinde alır. Emeklemeyi öğrenmeden koşma arzusu anlamsız. Bunu beklemek de...

‘2 maç sonra gerekeni yapacağım’

Sağlam: “Kimse kendini suçlu hissetmesin. Suçlu benim, gereğini yaparım.”

VALENCIA hezimeti sonrasında basın toplantısında ilginç açıklamalarda bulunan Ertuğrul Sağlam istifa sinyalleri verdi. Valencia’nın karşılaşmayı iyi bir oyun sonucunda hakettiğini belirten genç teknik adam sözlerini şöyle sürdürdü:

“BU skor hakkında çok fazla konuşacak birşey yok. Rakibimiz iyi oynayıp kazandı. Taraftarlarımızdan özür diliyorum. Kimse kendisini suçlu hissetmesin. Burada tek suçlu benim. En kısa zamanda gereğini yapacağım. Önümüzde çok önemli iki maç var. Kayseri ve Beşiktaş karşılaşmalarının ardından gerekeni yapacağım.”

Sağlam’a Avrupa yaramıyor

BURSA Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam kariyerindeki 4. farklı Avrupa yenilgisini tattı. 2007’de Beşiktaş’ın başındayken Liverpool’a deplasmanda 8-0 kaybederek Şampiyon Ligi tarihinin en farklı hezimetini yaşayan Sağlam, bundan bir yıl sonra ise Ukrayna’da beklenmedik bir yenilgi daha yaşamıştı.

YİNE Beşiktaş’la bu kez Ukrayna ekibi Metalist Kharkiv’den deplasmanda 4 gol yiyerek UEFA’dan elenen genç teknik adam, Bursaspor ile de evinde 4 gol yediği Valencia’ya bu kez deplasmanda 6-1 gibi farklı bir skorla mağlup oldu.

ManU tek golle yerini korudu

BURSA’NIN bulunduğu C Grubu’nda oynanan diğer maçta M.United, deplasmanda Rangers’ı 1-0 yenip, liderliğini korudu. Grupta gol yemeyen İngilizler’in tek sayısını penaltıdan Rooney attı. Diğer sonuçlar şöyle: Inter-Twente: 1-0, Tottenham-W.Bremen: 3-0, H.Tel Aviv-Benfica: 3-0, Schalke-Lyon: 3-0, R.Kazan-Kopenhag: 1-0, P’Hinaikos-Barcelona: 0-3.

Haberin Devamı